Vier Koningsdag 2022 gezellig op Goeree-Overflakkee

Foto: Nieuws.nl

Er is dit jaar dan helaas geen Oranjepop in Dirksland, maar dat betekent niet dat er met Koningsdag niets te doen is op het eiland!

Door Sam Fish

Met veertien dorpen is het niet raar dat je soms de draad kwijt bent met wat er allemaal te doen is. Daarom hebben we hieronder een overzicht gemaakt met alles wat we konden vinden. Missen we activiteiten? Laar het ons dan weten, dan vullen we het gewoon nog even aan!

Ooltgensplaat

Voor Ooltgensplaat konden we de inhoud van het boekje niet vinden. Maar we zagen wel de oproep voor kinderen om mee te doen met de aubade bij het Oude Raadhuis. Daarna is er voor de kinderen een spelletjesmiddag bij voetbalvereniging OFB. Dit begint om 10.00 uur en duurt tot uiterlijk 17.00 uur. Daarnaast is er vanaf 14.00 uur op hetzelfde veld ook een Oranjevrijmarkt. Wil je meer weten over het Koningsdagprogramma? Neem dan contact op met de Oranjevereniging van Ooltgensplaat.

Achthuizen

In Achthuizen begint het feest al op dinsdagavond 26 april. Tijdens de Koningsnacht kun je van 20.00 tot 01.00 uur terecht in het Buurthuus aan de Kloosterstraat. Je kunt daar feesten met live muziek van een DJ en de Flakkeese band Kelluf. En dan is er natuurlijk ook nog Koningsdag zelf. Overdag zijn er spelletjes voor kinderen en kun je meedoen aan de Alleskunner van Achthuizen. Meer informatie via de Oranjevereniging van Achthuizen.

Den Bommel

In Den Bommel wordt het Emmaplein omgetoverd tot het gezelligste plein van Nederland. Voor jong en oud zijn er activiteiten te doen. Er is muziek en ook aan de inwendige mens wordt gedacht met hapjes en drankjes. De dag begint al om 9.00 uur met een speurtocht. Dan om 11.00 uur is er een aubade, gevolgd met een oranjebitter-proost om 12.00 uur. Vanaf 13.00 uur start het middagprogramma met spelletjes en muziek. En tot slot is om 16.00 uur de prijsuitreiking van de speurtocht. Wil je meer informatie? Dan moet je bij de Oranjevereniging van Den Bommel zijn!

Stad aan ’t Haringvliet

In Stad aan ’t Haringvliet geen grootse feesten of wat dan ook. Gewoon een gezellige tuintjesmarkt. Verspreid over het hele dorp zijn er tuintjes waarin je kunt snuffelen tussen pareltjes. Misschien kom je iets tegen uit je kindertijd of het perfecte schilderij voor aan de muur. Misschien wel een leuk bordspel voor de regenachtige dagen. Op de website van Stadsweb is precies te zien welke tuintjes allemaal meedoen. Je kunt zelfs je tuintje nog aanmelden als je dat nog niet hebt gedaan!

Verder is er bij het Trefpunt ook een hoop te doen. Denk aan echt Hollandse spelletjes, glitter tattoos, een springkussen en je kunt er je fietsen versieren. Ook is hier eten en drinken te krijgen.

Oude-Tonge

In Oude-Tonge is er echt een hoop te doen. Zo is er voor de 55-plussers van het dorp een Oranjebingo in een verwarmde tent. Voor kinderen tot en met groep drie zijn er spelletjes te doen op de Kaai. Op diezelfde plek is er ’s ochtends van 9.30 tot 12.00 uur een kleedjesmarkt en kofferbakverkoop. En daarna is het op de Kaai tijd voor het middagprogramma. Denk bijvoorbeeld aan een obstacle run voor kinderen van groep 3 tot en met groep 8. Maar ook middelbare scholieren mogen meedoen. En tot slot is ook de brandweer aanwezig met stoere demonstraties. Kijk voor alle details bij de Oranjevereniging van Oude-Tonge!

Nieuwe-Tonge

In Nieuwe-Tonge vinden bijna alle activiteiten plaats in de Kerkring. Zo is er de traditionele kramenmarkt met wel 17 kramen, een schiettent, kop van Jut, stormbaan, penaltyshooter en natuurlijk de kleedjesmarkt. Daarnaast is er een verloting van de voetbalvereniging. En er is natuurlijk genoeg lekkers te eten en drinken deze dag. Wil je alle locaties weten waar iets te doen is? Check dan de Oranjevereniging van Nieuwe-Tonge!

Middelharnis/Sommelsdijk

De dag start om 9.00 uur in Sommelsdijk met een aubade bij woonzorglocatie Nieuw Rijsenburgh. In Middelharnis is er om 10.30 uur de Omloop. Niet de grote van 110 kilometer, maar een hardloopwedstrijd van 6,8 kilometer. Deze wordt georganiseerd door AV Flakkee. Daarnaast is er natuurlijk een vrijmarkt op D’n Diek en een kofferbakverkoop onderlangs. Verder is ook hier genoeg lekkers te nuttigen. Er is een springkussen voor kinderen en je kunt er ponyrijden. Verder kun je terecht op de plantjesmarkt en is er een terras met muziek! Meer informatie is te vinden bij de Oranjevereniging van Middelharnis/Sommelsdijk.

Dirksland

In Dirksland start de dag om 9.00 uur met een aubade bij de Bestenwaerd. Van 10.00 tot 17.00 uur is er een markt met zo’n 100 kramen in het dorp. Daarbij zijn er ook nog diverse activiteiten voor kinderen zoals een kinderboerderij. En er is live muziek in de Nieuwstraat! Check het hele programma en de tijden bij de Oranjevereniging van Dirksland!

Herkingen

In Herkingen zijn er wat activiteiten in Ons Huus. Denk aan een reveille, aubade en oranjeontbijt. Daarnaast is er een springkussen voor de kinderen. Voor de volwassenen is er een oranjeborrel. En je kunt op een scherm in de foyer meekijken naar de Koningsdagviering in Maastricht. De keuken van Ons Huus is de hele dag geopend. En tot slot is er voor de kinderen ook nog een vossenjacht! Kijk voor meer informatie bij de Oranjevereniging van Herkingen!

Melissant

In Melissant wordt Koningsdag gevierd op het plein. Vanaf 13.00 uur is daar iedereen welkom voor een bakje koffie of thee. Er is live muziek en voor de kinderen staat er een springkussen. Daar kunnen ze helemaal op losgaan. Voor hen is er ook siroep en een snoepje voor nieuwe energie! Voor meer informatie kun je aankloppen bij de Oranjevereniging van Melissant!

Stellendam

Let op als je in Stellendam woont, daar gaat namelijk al vroeg de wekker. In het dorp start namelijk om 7.00 uur een lawaaioptocht met trompettist. Daarna is er een aubade en zijn er meerdere optredens van Amber van Opijnen. Rond 9.30 uur opent het Oranjeterras en vanaf 10.00 uur worden de spelletjeskaarten uitgedeeld. Er is een demonstratie van gymvereniging Sparta, er zijn diverse muzikale optredens en er is een kinderdisco! Daarnaast is er een kleedjesmarkt en een kinderbingo. Check het volledige programma en de tijden bij de Oranjevereniging van Stellendam!

Goedereede

De Markt van Goedereede kleurt oranje deze woensdag! De dag begint al om 8.00 uur met het luiden van de klokken en eindigt rond 22.30 uur na een feestelijke pianoshow! Daar tussenin is een aubade, kun je waterspelletjes doen met de brandweer en is er het havenspektakel! Uiteraard is er genoeg te eten en drinken deze dag. En is er tussendoor een hoop vermaak voor jong en oud. Check alle informatie bij de Oranjevereniging van Goedereede!

Ouddorp

In Ouddorp begint de dag ook al om 8.00 uur. Ze starten hier met een fietslawaaitocht met een leuke attentie voor alle kinderen die meedoen. Van 9.00 tot 16.30 uur is er een traditionele kleedjesmarkt. Kinderen kunnen deze dag ook ponyrijden, er wordt muziek gemaakt en kinderen kunnen geschminkt worden. Check het hele programma, inclusief tijden en locaties, bij de Oranjevereniging van Ouddorp!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen