Goeree-Overflakkee staat achter op Hoeksche Waard!

Foto: PR Gemeente Goeree-Overflakkee

Begin dit jaar gingen Goeree-Overflakkee en de Hoeksche Waard de strijd met elkaar aan tijdens het NK Tegelwippen. Die wedstrijd duurt nog tot november (?), maar we staan op dit moment keihard achter!

Door Sam Fish

Goeree-Overflakkee heeft sinds de start (DATUM) 664 tegels gewipt. Dat zijn 13,27 gewipte tegels per inwoner. In de Hoeksche Waard zijn sinds dien echter al 3625. Dat zijn er 41,45 per inwoner. Als we dit als gemeente willen winnen van de overkant, dan hebben we dus een flinke inhaalslag te maken.

Bij de wedstrijd zijn er drie klassementen: groot, middel en klein. Daarbij gaat het om het formaat van de gemeente. Zowel de Hoeksche Waard als Goeree-Overflakkee vallen in het middel-klassement. De Hoeksche Waard staat op de tweede plek van de gemeenten met de meeste gewipte tegels. Goeree-Overflakkee moet het doen met een tiende plek.

NK Tegelwippen

Bij het NK Tegelwippen is het doel heel simpel. Verwissel zoveel mogelijk tegels voor groen. Dat kan zijn in de tuin, op het balkon of gewoon op straat. Tegels weg, planten erin en zet een stap in de goede richting om de wereld te redden.

De gemeente en het Waterschap Hollandse Delta willen inwoners helpen om tegels te wippen. Daarom is er een subsidie beschikbaar gesteld om meer groen in de tuinen te brengen. Deze is aan te vragen via de website van de gemeente én via de website van het Waterschap.

Cookieinstellingen