Piets Weerbericht: Verkeerswaarschuwing door regen

Foto: PR / Aangeleverd

We beginnen vandaag met een verkeerswaarschuwing. Er wordt een zware middag- en avondspits voorspeld met op sommige plekken heftige regen. Pas dus op als je de weg op moet.

Door Piet Paulusma

Die regen begint vanmorgen en vanmiddag al in het westen. Later op de dag wordt het steeds meer buiig. Overdag wordt het dan zo’n 8 tot 10 graden. Er waait een matige tot krachtige wind vanuit het westen. In de kustgebieden, in het Waddengebied en in het IJsselmeergebied komen windstoten voor in kracht 7 tot 8. Later vanmiddag en vanavond is er met name in het noorden en oosten kans op natte sneeuw. Hierdoor bestaat de kans op matig of slecht zicht. Er zijnis ook een grote kans op windstoten in kracht 7 en 8.

Vanavond is er eerst in het oostelijke deel van ons land regen en kans op natte sneeuw. We gaan overal over op een weertype met flink opklarend weer. In het oosten en noorden vallen nog een paar buitjes én is er kans op hagel en natte sneeuw. De temperaturen liggen dan rond 2 of 3 graden. Langs de kust en rond de Wadden wordt het 4 of 5 graden met een krachtige wind en windstoten in kracht 7 of 8.

Weekend

Zaterdag is er eerst in de ochtend veel zon. In de middag wordt het meer en meer bewolkt en later valt er wat regen. Overdag wordt het dan zo’n 7 of 8 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit het westen tot zuidwesten. In de kustgebieden, in het IJsselmeergebied en in het Waddengebied komt een krachtige tot harde wind te staan. Daar worden windstoten verwacht in kracht 8 of 9! In de avond en nacht is het buiig weer met een krachtige tot harde wind uit het zuidwesten met windstoten in kracht 8 of 9!

Zondag valt er veel regen met 8 tot 10 graden en een krachtige tot harde wind uit westelijke richtingen. Er kunnen windstoten voorkomen in kracht 7 tot in kracht 9! In de nacht valt er veel regen. Maandag staat er een zonnetje, maar kan er wel een buitje vallen. Het wordt dan 8 tot 10 graden met een meest matige wind uit westelijke richtingen. Dinsdag veel bewolking en wat regen met 10 graden. Woensdag een bui, zon en 11 graden. Richting het weekend wordt het weer kouder.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen