Piets weerbericht: Nog altijd erg mistig buiten

Foto: Sam Fish

Je kunt het bijna niet gemist hebben. Het is nog steeds erg mistig in veel delen van het land. Houd daar dus rekening mee als je de weg op moet.

Door Piet Paulusma

Ver landinwaarts is er overig kans op gladheid. Daar kunnen de temperaturen namelijk dalen tot rond het vriespunt.

Vooral in het het zuiden en oosten kan de mist lang aanhouden. De zon komt er echter nog wel bij. De meeste zon moet te zien zijn in de kustprovincies. Het wordt dan zo’n 6 tot 8 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit het westen tot zuidwesten. Vanavond en vannacht dalen de temperaturen richting de 0 tot 1 graden in de gebieden met mist. In het zuiden is er ook kans op gladheid. In het noordwesten kan het zo’n 5 graden worden.

Vrijdag en het weekend 

Vrijdag is er eerst kans op mist. Vooral in het zuiden kan het dan ook glad zijn. Verder wordt het droog met zon. In het noorden en oosten hangt er dan nog veel bewolking. Het wordt overdag zo’n 6 tot 9 graden en ’s nachts zakt dat naar tussen de 0 en 4 graden. ’s Nachts trekt de mist weer aan en is er kans op gladheid.

Ook zaterdag eerst kans op mist en gladheid, maar overdag is er ook een zonnetje. Op zondag is er veel bewolking en wat regen. Op maandag en dinsdag is het droog en schijnt er een zonnetje.

Cookieinstellingen