Je kunt je inschrijven voor de Flakkeese Dagen 2022!

Foto: Fototeam Flakkeese Dagen

Al twee edities van de Flakkeese Dagen konden door corona niet doorgaan. Maar de organisatie houdt hoop en opent de inschrijving voor de editie van 2022!

Door Sam Fish

Bij de laatste persconferentie is een verscherping van de maatregelen aangekondigd. Daarbij is onder andere de sluitingstijd voor de horeca vervroegd naar 20.00 uur. “Nu lagen we al een tijdje stil, dus voor ons verandert er niet zo veel,” schrijft de organisatie op Facebook. “Vooralsnog blijft Jailhouse voorlopig gesloten voor publiek. Het enige wat we kunnen doen is hopen dat de huidige maatregelen effect hebben. Dat zou betekenen dat de situatie snel verbetert. En hopelijk is er dan op de korte termijn toch weer wat meer mogelijk. Bijvoorbeeld een café avond of een (kerst)bingo.”

Het team van de popstichting laat weten dat het niet allemaal kommer en kwel is. “We hebben namelijk ook leuk nieuws over de Flakkeese Dagen 2022!”

Inschrijving bands

Het coronavirus maakt een blik in de toekomst iets onvoorspelbaars. Toch heeft de organisatie van het muziekfestival besloten de inschrijving voor de bands en DJ’s te openen. “Het is de bedoeling om de 31ste editie van ons mooie festival te laten plaatsvinden op vrijdag 22 en zaterdag 23 april. Of het daadwerkelijk gaat gebeuren en in welke vorm is nog onbekend. Daar kunnen wij op dit moment nog geen zinnig woord over zeggen,” laten ze weten. “De definitieve keuzes over het festival zullen we later moeten maken.”

Voor nu kijkt het team vooral naar alle mogelijke scenario’s. Daarbij moeten ze ook wel rekening houden met het scenario dat het voor de derde keer op rij niet door kan gaan. Maar dat mag de pret vooraf niet drukken. Ze gaan uit van een positiever beeld en kijken daarom ook uit naar de aanmeldingen van de muzikanten.

Flakkeese connectie

De organisatie zoekt voor het festival naar artiesten met een Flakkeese connectie. Je kunt meedoen als je voldoet aan deze ene voorwaarden: Minimaal één bandlid moet woonachtig zijn op Goeree-Overflakkee. Woont er niemand van de band meer op het eiland, maar heb je wel vaker opgetreden op et festival? Dan kán de organisatie beslissen dat de band toch mee mag doen. “Hierbij wegen we wel mee in hoeverre de muzikant nog betrokken is bij de Flakkeese popscene. Deze afweging wordt gemaakt door de programmeurs,” laten ze weten.

Iets voor jou?

Speel jij in een bandje of maak je solomuziek? En wil jij spelen op de Flakkeese Dagen 2022? Meld je dan aan via het inschrijfformulier op de website van Popstichting Jailhouse. Je krijgt een bevestiging van je inschrijving. De volledige line-up wordt later bekend gemaakt.