Dit is de Bestseller Top 60 van week 45 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 45 in 2021.

De biografie ‘Gewoon André’ over cabaretier André van Duin scoort goed. Hij is deze week binnengekomen op de derde plek van de Bestseller 60. Het boek was al sinds half oktober uit, maar staat nu pas in de bestsellerlijst. Dit kan komen doordat er veel vertraging was in de levering van het boek.

Voor het boek dook schrijver Bert Kuizenga in het verleden van de veelzijdige artiest. Hij sprak met Van Duin zelf, maar ook met bekende collega’s. Denk aan Joop van den Ende, Youp van ’t Hek, Joke Bruijs, Caroline Tensen en Freek de Jonge.

De eerste plaats van de lijst is deze week voor het boek over Erica Meiland. Dat boek kwam vorige week nog binnen op de tweede plaats en is dus iets gestegen. De tweede plaats is deze week voor een kerstboek. ‘De Zoete Zusjes vieren kerst’ van Hanneke de Zoete is de nieuwe nummer 2.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (2) Jan Dijkgraaf – Erica
  2. (-) Hanneke de Zoete – De zoete zusjes vieren kerst
  3. (-) Bert Kuizenga – Gewoon André
  4. (5) Annejet van der Zijl – Fortuna’s kinderen
  5. (7) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  6. (-) Hendrik Groen – Rust en Vreugd
  7. (4) Maike Meijer – Wen er maar aan
  8. (-) Dick Wittenberg – Wat doen we met de spullen?
  9. (3) Nick Toet – Eten met Nick
  10. (-) Simone van der Vlugt – De zonde waard

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen