Steun het theater en neem gratis iemand mee

Foto: Corné van der Stelt

‘Theater, mooier dan ooit’ is het credo dat de sector landelijk scandeert. En Houten Kaap sluit zich hier volledig bij aan.

Theaters hebben het nog steeds erg zwaar. Door alle opgelegd maatregelen blijken mensen minder naar het theater te komen. Het is dus eigenlijk heel eenvoudig om theaters te steunen. Het enige wat je hoeft te doen is een kaartje te kopen voor een show en komen opdagen. Zorg dat de zalen weer gevuld zijn. Zo kunnen theaters mooie voorstellingen blijven boeken.

Dat is de oproep van Strandtheater Houten Kaap. Ook zij hebben het zwaar. Maar ze hebben een mooie voorstelling om publiek naar Ouddorp te halen.

De Andersons

De Andersons is een kleinkunstduo met Zweedse roots. De kern bestaat uit Anne Ågren en Roel Dullaart. Eerder maakten ze samen met Arjen Lubach al de voorstelling ‘Stockholm Sneeuwt’. Ze brachten een voorstelling over het leven en werk van Cornelis Vreeswijk. En ze speelden een exclusieve concert reeks samen met de band Zijlstra. Daarnaast speelden ze als zangers en theatermakers in diverse producties. En stonden ze op diverse binnen- en buitenlandse theaterfestivals.

De afgelopen seizoenen speelden ze het theaterconcert ‘Hier dooft niets’ in ruim 130 theaters. Daarbij hadden ze gastoptredens van Jan Terlouw, Dieuwertje Blok en Freek de Jonge.

Een mooiere wereld

Binnenkort is in Strandtheater Houten Kaap hun nieuwe voorstelling ‘Een Mooiere Wereld’ te zien. Hierin zoeken De Andersons hun toevlucht bij Astrid Lindgren. Dat is de schrijfster die jong en oud wees op het mooie en ongrijpbare in de wereld. Ze werd in heel Scandinavië gezien als de wijze vrouw bij je je hart kon luchten. Maar ook bij wie je om raad kon vragen.

Gewapend met liedjes, humor en existentiële vragen gaan de Andersons op zoek naar wat echt waarde heeft. Voor hun, voor hun kind en voor iedereen. Het Zweeds-Nederlandse duo wordt vaak geprezen om hun oorspronkelijke kijk op de wereld. En dat vertolken ze hartstochtelijk in voorstellingen voor muziek en prikkelende teksten.

Neem iemand gratis mee

De voorstelling is op vrijdag 29 oktober in Strandtheater Houten Kaap in Ouddorp. Kaarten hiervoor zijn eenvoudig te bestellen via de website van Houten Kaap. En nu met een prachtige aanbieding: Het tweede kaartje krijg je gratis. Zo kun je samen een avondje uit voor de helft van de prijs. Bestel dus één kaartje en krijg er twee opgestuurd per mail.