Piets weerbericht: vandaag nazomertemperaturen

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

De herfst is dan officieel begonnen vandaag, toch voelt het nog niet zo. Een prachtige zon en heerlijke temperaturen zorgen voor heen geweldige nazomer.

Door Piet Paulusma

De zon is er flink bij op deze eerste dag van de astronomische herfst. Er worden nazomertemperaturen gemeten van 20 tot 21 graden. De wind komt vanuit het zuidwesten tot westen en is slechts zwak tot matig. Boven de meren, in het Waddengebied en aan de weskust kunnen soms vlagen voorbij komen in kracht 5.

Dat zonnetje blijft nog goed stralen tot vanavond en ook de nacht blijft vrij helder.

Richting het weekend

Donderdag wordt herfstachtig met regen, buien en buitjes. Het zuiden blijft meest of helemaal droog met de zon erbij. Er waait een (vrij) krachtige wind uit westelijke richtingen. Bij de kustgebieden en meren kunnen windstoten voorkomen in kracht 7. In het Waddengebied kan dat zelfs oplopen tot windstoten in kracht 8.

Vrijdag doen we weer een stapje terug naar de zomer met droog weer en 20 of 21 graden. In het weekend wordt het ook nazomers met op zaterdag en zondag overdag 21 tot 23 graden. Op zondag is met name in het zuiden kans op een bui. Maandag en dinsdag is er ook een kans op een bui. Maar de temperaturen blijven aangenaam. Op maandag kan het kwik de 21 nog aantikken en op dinsdag wordt het zo’n 19 graden.