Goedemorgen, het is vandaag maandag 20 september

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Smartphones, tablets, laptops en het internet. We zijn allemaal verbonden met elkaar. En dat is precies waar deze dag over gaat.

Door Sam Fish

Het is vandaag namelijk de dag van de digitale communicatie. Een berichtje via Facebook of Instagram en een WhatsAppbericht. Zelfs de artikelen op deze website! Het is allemaal digitale communicatie. Het bestaat nog niet heel erg lang, maar dat het binnenkort zou verdwijnen is niet waarschijnlijk. Maar hoe kunnen we deze digitale communicatie beter benutten? Dat wordt uitgevogeld op de dag van de digitale communicatie.

Dat hoeven we niet zelf te doen. Elk jaar is er op 20 september een congresdag in Antwerpen. Echter is corona nog steeds niet de wereld uit en wordt de dag heel toepasselijk online gehouden. Er worden lezingen gehouden en workshops gedaan. En er wordt zelfs een prijs uitgereikt aan een ‘inspireren project van een lokale overheid’.

Wat is jouw favoriete digitale communicatiemiddel? En waar zou je zijn zonder al die online mogelijkheden?!

Weerbericht

Er verandert vandaag weinig vergeleken met gisteren. De zon schijnt regelmatig, maar er komt ook soms wat bewolking voor. De meeste bewolking hangt echter boven het noordoosten van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten. Dat zorgt ervoor dat er iets koelere lucht wordt aangevoerd. Het wordt op het eiland zo’n 19 graden.

Bron: Weer.nl

Corona-update

Het RIVM heeft de corona-cijfers geüpdatet. Dit zijn de cijfers van de week van 7 tot 14 september.

 • De afgelopen week hebben 15.976 mensen een positieve testuitslag gekregen
 • Er zijn 355 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
 • Helaas zijn er de afgelopen week 35 mensen overleden aan het virus
 • Op Goeree-Overflakkee zijn er deze week 31 besmettingen bijgekomen

Volgens het coronadashboard zijn er op Goeree-Overflakkee in de afgelopen 24 uur 5 mensen positief getest op het virus. In heel Nederland waren dat er 1694.

Bron: RIVM 

Genoeg te doen

We hebben een jaar achter de rug waarin niet veel mogelijk was. Geen uitstapjes, evenementen of activiteiten. Maar die tijd is zo goed als voorbij en alles begint weer terug te komen. Zo ook de activiteiten op Goeree-Overflakkee. Onze agenda wordt langzaamaan steeds voller, maar er kan nog meer bij! Heb jij een activiteit of evenement dat je in onze agenda terug wilt zien? Stuur dan alle informatie naar [email protected].

Check hier de volledige agenda! 

Thema van de dag

Verder is het nog de dag van de bowl, gefrituurde rijst, peperoni pizza en string cheese. En we kijken even terug naar de geschiedenis. Op deze dag in…

 • 1839 werd de eerste spoorweg in Nederland in gebruik genomen. Deze ligt tussen Haarlem en Amsterdam.
 • 1932 werd de Zuiderzee officieel het IJsselmeer.
 • 1946 vond de eerste editie van het Cannes Filmfestival plaats.
 • 2003 keerde Veronica terug op tv als onderdeel van de SBS Broadcasting BV.
 • 2018 kwamen 4 jonge kinderen om het leven bij een ongeluk in Oss. Een trein botste daarbij op een stint. Er zijn ook twee personen gewond geraakt.

Uitgelicht

Turnclub Turn2Move uit Sommelsdijk geeft op zaterdag 25 september een feestje. En feestjes zijn altijd wel leuk, maar bij dit feestje worden er diverse toestellen neergezet waarop je je helemaal kunt uitleven! Iets voor jou? Meld je dan snel aan!
En na Het Laantje van Middelharnis, Zuidzijde en Den Bommel is nu ook Nieuwe-Tonge uit het goede hout gesneden. Kunstenaar Vince Trommel heeft namelijk prachtige nieuwe houtsneden gemaakt van het dorp. Ze zijn te koop via het Streekmuseum!

Wil je niets missen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en/of volg ons op Facebook!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Laura Dekker – Solozeilster – 26
 • Pieter Derks – Cabaretier – 37
 • Erwin Koeman – Voetbaltrainer – 60
 • Gary Cole – Amerikaans acteur – 65
 • Henk Hofstede – Muzikant – 70
 • Jan Hendriks – Gitarist – 72
 • Atie Voorbij – Zwemster – 81

Dossier: De dag van