Nieuwe-Tonge nu ook uit het goede hout gesneden

Foto: Vince Trommel

Houtsneden worden niet meer zoveel gemaakt. Maar de 32-jarige Vince Trommel uit Den Bommel verstaat zijn vak!

In samenwerking met het Streekmuseum Goeree-Overflakkee maakt hij prachtige houtsneden van de dorpen op Goeree-Overflakkee. De kunstenaar is weken lang bezig geweest om in het hout de dorpskerk en de molen van Nieuwe-Tonge uit te gutsen en te snijden. En dan ook nog in spiegelbeeld! Fouten maken is niet mogelijk, want bij één kleine fout, moet hij helemaal opnieuw beginnen.

Het werk van deze ambachtelijke illustrator is zeer bijzonder. Dat is ook wel te zien in de afdrukken die hij heeft gemaakt op zijn eigen pers.

Serie

De werken van Nieuwe-Tonge zijn niet de eerste die Vince maakte. Zo maakte hij al eerder een reproductie van het Laantje van Middelharnis. Maar ook de kerk en molen van Den Bommel, de watertoren van Zuidzijde, de polderkamer en kerk en molen van Stad aan ’t Haringvliet. En nu is dan ook Nieuwe-Tonge aan de beurt met de kerk en de molen.

“De afbeeldingen van de dorpen zijn in kleur en sieren erg mooi boven de bank,” aldus een bestuurslid van het museum.

Aan de muur

Heb je interesse in deze unieke afdrukken? Bestel deze dan via de webshop van het Streekmuseum. Uiteraard is het ook mogelijk de afdrukken te bekijken in het Streekmuseum zelf. Deze is dagelijks geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

De afdrukken van de houtsnede worden verkocht voor 20 euro per stuk en zijn in zeer beperkte oplage gedrukt. Met de aanschaf steunt u het Streekmuseum Goeree-Overflakkee in coronatijd.

Nieuwe-Tonge in hout