Tweede boek Femke Meijboom over totaal andere boeg

Foto: PR Femke Meijboom

Femke Meijboom won eerder dit jaar nog een Indie Award voor haar boek ‘Jo’, de biografie over haar oma. Nu komt ze terug met een tweede boek in een totaal andere categorie.

Haar nieuwe en tweede boek is een non-fictie verhaal genaamd ‘Slashwerk’. Dit boek helpt tieners en jongvolwassenen bij het maken van keuzes voor de toekomst. ‘Slashwerk: Waarom kiezen als je kunt combineren?’ is een boek voor studenten die niet weten welke kant ze op willen na het halen van hun diploma.

Eigen ervaringen

Femke leerde dat je niet altijd gelijk hoeft te kiezen. Uitzoeken wat je leuk of niet leuk vindt, is net zo belangrijk. Alle interviews en tips voor solliciteren en ondernemen zijn tot stand gekomen door zes gesprekken. Ze sprak daar voor met zes inspirerende personen. Denk aan een docent, een eindredacteur van kinderboeken en sprekers. De 23-jarige Femke hoopt zo haar lezers te inspireren. “Ontdek wat je wil in het leven,” zegt ze.

Als oud-student herkent Femke de obstakels in de huidige tijdsgeest. Ze studeerde af tijdens de eerste coronagolf en kon daardoor niet direct een baan vinden. Daarom besloot ze volledig voor het ondernemen te gaan. Daar kwam ook haar eerste boek ‘Jo’, de biografie over het leven van haar oma. Zij schreef dit samen met haar nicht Joke van Vugt. Ze stond daarnaast ook open voor de mogelijkheid van een baan in loondienst. En dat resulteerde in het boek ‘Slashwerk’. Een boek dat niet alleen haar, maar ook haar lezers motiveerde om knopen door te hakken.

Lees het ook

‘Slashwerk’ is vanaf 15 september verkrijgbaar via de website van Femke. Het boek is te krijgen in paperback én e-book.

Cookieinstellingen