Dit is de Bestseller Top 60 van week 36 in 2021

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Elke week publiceert de stichting CPNB een lijst van de 60 populairste boeken van dat moment. Dit is de lijst van week 36 in 2021.

Twee nieuwe binnenkomers in de top 10 van deze week. Met daarmee ook meteen een nieuwe nummer één. Het gloednieuwe boek van Herman Koch ‘Een film met Sophia’ komt meteen binnen op de eerste plek. Dit boek gaat over het leven van een succesvolle Nederlandse regisseur. Hij raakt gefascineerd door zijn jonge, beeldschone hoofdrolspeler Sophia. Via zijn hoofdpersoon levert Koch ook de nodige kritiek op de Nederlandse filmwereld. Daar heeft hij namelijk geen hoge pet van op. De schrijver zei in een interview dat Nederlanders niet kunnen acteren.

De andere nieuwe binnenkomer in de top 10 is het boek van Arnon Grunberg. ‘De dood in Taormina’ is binnen gekomen op de derde plek. Charley Mackesy staat met zijn populaire boek op de tweede plaats. Verder is de top 10 vrijwel onveranderd gebleven.

De top 10 van de volledige lijst zie je hieronder.

De Bestseller 60

De lijst bestaat zoals gezegd uit 60 boeken. Die gaan we niet allemaal publiceren, we houden het bij de top 10. Wil je de volledige lijst van de top 60 bekijken? Dat doe je hier! Daar vind je overigens ook een beschrijving van alle 60 boeken.

  1. (-) Herman Koch – Een film met Sophia
  2. (1) Charlie Mackesy – De jongen, de mol, de vos en het paard
  3. (-) Arnon Grunberg – De dood in Taormina
  4. (2) Michael Pilarczyk – Je bent zoals je denkt
  5. (3) Lale Gül – Ik ga leven
  6. (4) Esther Verhoef – De Nachtdienst
  7. (6) Stephen King – Billy Summers
  8. (5) Michel van Egmond en Antoinnette Scheulderman – Derksen
  9. (7) Raynor Winn – Het zoutpad
  10. (7) Suzanne Vermeer – Dwaalspoor

Over Stichting CPNB

Stichting CPNB staat voor de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Hun doel is om het leven van mensen verrijken door hen meer boeken te laten lezen. Met inspirerende initiatieven laat de CPNB zien dat het lezen van boeken ontspanning, ontsnapping, verdieping en verrijking biedt. Zo stimuleren ze zoveel mogelijk mensen tot een gang naar boekhandel en bibliotheek. Bekende initiatieven van Stichting CPNB zijn De Nationale Voorleesdagen, Boekenweek, Zomerlezen, Boekenweek voor Jongeren, Kinderboekenweek en Nederland Leest.