Boekenweek 2021 verplaatst naar de zomer

Foto: Afbeelding van Comfreak via Pixabay

Boekenliefhebbers, pak de tissues er maar bij. Het wachten op de jaarlijkse Boekenweek duurt dit jaar extra lang!

Boekenkoepel CPNB, de organisator van de Boekenweek, laat weten dat het evenement verplaatst wordt. Het traditionele Boekenbal vindt dit jaar zelfs helemaal niet plaats.

Het besluit is genomen na intensief overleg tussen alle betrokken partijen in de sector. De Boekenweek zou plaats vinden van 6 tot 14 maart. Het is echter nog niet zeker hoe de situatie rondom het coronavirus er dan uitziet. Zeker niet nu de lockdown is verlengd tot en met 2 maart. De Boekenweek gaat nu door als de boekhandels weer open zijn.

Boekenweek

Het is echter niet zo dat er tussen 6 en 14 maart niets te doen is voor de boekenliefhebbers. Er vinden namelijk wel diverse online-activiteiten plaats. Zo wordt het lezen toch nog gevierd, aldus de CPNB. Ook wordt er in deze week een extra impuls gegeven aan de actie #Steunjeboekhandel. Daarmee wordt geprobeerd lokale boekhandels onder de aandacht te brengen.

Zomerse editie

De Boekenweek zelf zal dit jaar in de zomer plaatsvinden. Dan zijn de bibliotheken en boekhandels weer volledig open. Er wordt later nog een precieze week aangewezen voor dit festijn. Dat is namelijk afhankelijk van de situatie rondom het virus. In deze week zal ook het Boekenweekgeschenk verschijnen. Dat is dit jaar geschreven door Hanna Bervoets.