Pau Heerschap neemt je mee terug naar vroeger

Foto: Sam Fish

Pau Heerschap is een ster in vertellen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de beste man een nieuw boek uit heeft gebracht. Hiervoor gingen hij een mooie samenwerking aan met Jan Zwemer.

Door Sam Fish

Het begon allemaal met een tekst van Jan Zwemer. Hij schreef het monoloog ‘Buuten’ niet lang na het overlijden van zijn vader. “Het was de bedoeling dat we er een film van zouden maken,” vertelt Pau. “Maar door diverse omstandigheden kon de acteur niet meer. We vonden het zonden om die tekst niet te gebruiken, dus hebben we er een boek omheen gemaakt.”

Het boek

Het boek gaat over de landbouw in de Delta in vroegere tijden. Het bestaat uit wetenschappelijk populaire teksten met daarnaast heel veel foto’s van het Deltagebied. En pagina’s over onkruid met de Flakkeese benamingen erbij.

“Dat maakt het leuk voor mensen die geïnteresseerd zijn in landbouw,” zegt Pau. “Maar het is ook erg leuk voor de oudere mensen. Die kunnen lekker door het boek bladeren en kijken naar de foto’s van vroeger. Dat zal heel wat herinneringen opleveren.”

Te koop

Het boek is te koop bij alle boekhandels op Goeree-Overflakkee voor € 17,50 per stuk. Je kunt hem overigens ook halen bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Hij is ook verkrijgbaar via de Zeeuwse Dialect Vereniging. Voor 25 euro per jaar kun je al lid worden. Je kunt het boek dan kopen voor 10 euro. Daarnaast krijg je dan ook nog vier keer per jaar het magazine Nehalennia. Kijk voor meer informatie op de website van de vereniging.