Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; PhotoMIX-Company

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Dorpswandeling – Sommelsdijk

Ontdek Sommelsdijk onder begeleiding van een gids. Door de verhalen die worden verteld, komt de geschiedenis tot leven en ga je je omgeving met andere ogen bekijken. De dorpswandeling is op dinsdag en vrijdag van 14.00 uur tot ongeveer 15.30 uur.

Kinderplukmiddag – Ouddorp

Wat is er nou leuker dan om zelf een bosje bloemen te plukken? Precies! Ga daarom op woensdag 2 september langs bij Pluktuin Bloemenliefde in Ouddorp. Daar start om 13.30 uur een plukmiddag voor kinderen. Wel even vooraf aanmelden, want er is maar beperkt plek in verband met materialen en corona.

Filmhuis – Parasite – Middelharnis

Op donderdag 3 september draait in het Diekhuus de film Parasite van regisseur Bong Joon Ho. De film start om 20.00 uur en er zit geen pauze in. Vooraf krijg je een gratis drankje bij de entree, deze mag mee de zaal in.

Havenconcert Junior – Goedereede

Op vrijdag 4 september is het Havenconcert Junior. Van 13.30 tot 15.00 uur is het genieten geblazen in het dorp. Vanaf een speciaal ponton in het haven wordt er namelijk een muzikale middag gepresenteerd.

Trekkerbehendigheidswedstrijd – Ouddorp

Heb je wel zin in een beetje boeren rivaliteit? Doe dan mee aan de trekkerbehendigheidswedstrijden! Op vrijdag 4 september kun je je helemaal uitleven aan het Smalle Einde 1 in Ouddorp. Je hoeft niet zelf een trekker te hebben. Sterker nog, je mág niet eens meedoen met je eigen trekker. Er zijn namelijk speciale wedstrijdtrekkers geregeld.

Tuintjesmarkt – Oude-Tonge

Op zaterdag 5 september kun je in Oude-Tonge struinen langs de tuinen. Er is namelijk een tuintjesmarkt in het dorp. Van 10.00 tot 16.00 uur kun je lekker snuffelen tussen tweedehands spullen.

Wijnproeverij – Goedereede

Ben jij een echte wijnliefhebber? Maar wil je wel wat meer weten over het hele proces? Dan is dit een activiteit voor jou! Onder leiding van een ervaren wijngaardenier krijg je het hele proces van druif tot fles uitgelegd. Terwijl je wandelt door de wijngaard mag je ook nog eens proeven van vijf verschillende kwaliteitswijnen. Een gezellig uitje met vrienden of familie.

Havenconcert – Goedereede

Ja ja, ook het reguliere Havenconcert in Goedereede gaat door en wel op zaterdag 5 september! Op een speciaal ponton zullen in de openlucht vanuit de haven diverse optredens plaatsvinden. De toegang is hartstikke gratis en meer informatie is te vinden op www.havenconcert.nl.