Goedemorgen, het is vandaag dinsdag 11 augustus

Foto: Afbeelding van sathyatripodi via Pixabay

Voor veel mensen staat de trouwdag op nummer 1 als het gaat om de mooiste dag van hun leven. Totdat er een kindje wordt geboren.

Door Sam Fish

De geboorte van een kind is iets heel speciaals. Een vrouw brengt nieuw leven, iets dat in haar buik is gegroeid. Als je erover nadenkt is dat wel echt heel bijzonder. En daar mogen we best bij stil staan. Daarom is het vandaag de dag van de zonen en dochters.

Het is niet zoals bij Vader- en Moederdag dat de kinderen nu worden bedolven onder tekeningen en knutselwerkjes. Maar het is juist een dag om als gezin wat leuks te gaan doen. Dus, veel plezier!

Weerbericht

De zon maakt vandaag weer overuren, maar er is wel wat sluierbewolking. Het zonnetje schijnt daar overigens gewoon doorheen. Wil je verkoeling? Dan moet je naar het strand. Daar staat namelijk een fris briesje.

Verder is het 33 graden en blijft het hartstikke droog. Op andere plekken in de provincie is er wel kans op bewolking en onweer later op de dag. Maar als het goed is hebben we daar hier geen last van.

Vergeet je niet in te smeren, drink genoeg en zorg voor verkoeling. Let ook een beetje op ouderen mensen in de buurt. Zij hebben minder snel door dat ze dorst hebben en kunnen daardoor makkelijker uitdrogen. Maar ze hebben misschien ook niet de kracht om te zorgen voor goede ventilatie of verkoeling.

Bron: Weer.nl 

Thema van de dag

Naar de dag van de zonen en dochters zijn er voor dinsdag 11 augustus nog meer thema’s. Het is namelijk ook de dag van het kinetische zand, de frambozen bombe en grapjes over de Amerikaanse president. Je leest het goed, daar is een speciale dag voor.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Annelies Kuijsters – Toetseniste Krezip – 38
  • Evy Gruyaert – Belgische radio-dj en hardloopcoach – 41
  • Mabel Wisse Smit – Politicoloog – 52
  • Diana Woei – Weervrouw – 55
  • Joe Jackson – Britse muzikant – 66
  • Hulk Hogan – Acteur en worstelaar – 67
  • Luc Caals – Belgische komiek – 68
  • Steve Wozniak – Oprichter Apple – 70
  • Arlene Dahl – Amerikaanse actrice – 95

Dossier: De dag van