Een zomer in Nederland hoeft echt niet saai te zijn

Foto: Afbeelding van Daria Nepriakhina via Pixabay

Een vakantie zit er deze zomer misschien niet voor iedereen in. Misschien door corona, misschien stond het sowieso niet op de planning.

Maar dat je deze zomer niet echt op vakantie gaat, wil niet zeggen dat je je gaat vervelen. Er is namelijk genoeg te doen voor het hele gezin!

Er zijn deze week verschillende vakantiebestemming op oranje gezet door het corona-virus. En dus vallen er voor sommige mensen wat plannen in het water. Om het risico niet te nemen vieren veel Nederlanders daarom de zomer in eigen land. En dat hoeft echt niet saai te zijn! We hebben wat tips voor je.

Pak een terrasje

Wat is er lekkerder dan zitten en genieten van een hapje en drankje waar je zelf niets voor hoeft te doen? Precies, dat dachten wij ook. Ook op Goeree-Overflakkee kun je op je wenken worden bediend. Zo sprak de burgemeester nog met de horecaondernemers op Goeree-Overflakkee. Ze lieten weten er helemaal klaar voor te zijn om gasten te ontvangen. En dat gebeurt echt wel veilig. Dus pak je zonnebril en je portemonnee en ga lekker ergens zitten.

Ontdekkingstocht in de buurt

Ga eens op ontdekkingstocht in je eigen buurt. Misschien woon je hier pas net en ken je het nog niet helemaal. Of misschien woon je hier al je hele leven en kijk je over heel veel dingen heen. Als je slim bent neem je iemand mee die hier niet vandaan komt. Dan pas zie echt je hoe mooi het kan zijn. Houd uiteraard wel de anderhalve meter als ze niet uit jouw huishouden komen.

En als je wat verder wilt dan je eigen buurt, is het verstandig om wat te drinken mee te nemen voor onderweg. Al kun je dit natuurlijk ook combineren met de tip hierboven.

Schermtijd

Het scherm is niet meer weg te denken. Telefoon, televisie, tablet, e-reader, noem maar op. Zorg ervoor dat je hier tijdens de vakantie duidelijke afspraken over maakt met de kids. Het is natuurlijk wel belangrijk dat volwassenen het goede voorbeeld geven, dus houd je zelf ook aan de regels.

Maar we moeten niet vergeten dat we nog steeds in Nederland wonen. En aangezien het tijdens een Nederlandse zomer ook slecht weer kan zijn, kun je ook juist leuke dingen bedenken met een scherm. Bij gebrek aan een bioscoop op het eiland kun je natuurlijk ook je eigen bios maken! Gordijnen dicht, popcorn erbij en laat iedereen om de beurt een film uitzoeken.

Vakantie op je bord

Misschien kun je niet naar je favoriete vakantieland, de kans is groot dat je het eten van daar ook hier kunt krijgen. En zo zou je zelfs in één zomer de hele wereld rond kunnen reizen. Wil je jezelf in Spanje wanen? Maak lekker paella! Of wil je ontbijten in Frankrijk met stokbrood en croissantjes? Geen probleem!

Thaise curry, Italiaanse pizza, Duitse worst of Spaanse tapas? Het kan allemaal! Ga lekker aan de slag met recepten. Laat de kinderen mee helpen met koken en speel restaurantje in eigen huis.

Uitjes

We hadden het er van de week al over. Een zomer in eigen land betekent niet dat je hele dagen thuis moet zitten. Zeker als je je bedenkt waar we wonen. Er is hier super veel te doen! Ga bijvoorbeeld naar het Streekmuseum in Sommelsdijk of de Zeehondenopvang in Stellendam!

Ook op Goeree-Overflakkee kun je alle kanten op als het gaat om uitjes. Kun je niet kiezen? Schrijf alle uitjes die je wilt doen deze zomer op een papiertje. Vouw deze klein op en stop ze allemaal in een pot of doosje. Elke keer als je met het gezin wat leuks wilt gaan doen haal je een papiertje eruit. Zo is het elke keer weer een verrassing wat je gaat doen!

Houd er overigens wel rekening mee dat er voor sommige uitjes nog gereserveerd moet worden. Wil je onze tips voor Goeree-Overflakkee weten? Check dit artikel!

Kamperen in eigen tuin

Voor kinderen kan het soms saai zijn om altijd maar in hun eigen bed en slaapkamer te slapen. Maar even logeren bij opa en oma zit er misschien niet in en niet iedereen heeft een campingplaats. En dus kun je je eigen camping maken.

Zet bijvoorbeeld de hele zomer een tent in de achtertuin. Luchtbed erin, dekbed en kussen erbij en de kinderen kunnen heerlijk kamperen in de achtertuin! Veilig met de poort op slot, dichtbij genoeg als het nodig is en toch volledig onafhankelijk. Althans, zo voelt het voor de kinderen. Geef ze een zaklamp om het extra spannend te maken. Nodig een vriendje of vriendinnetje uit voor de gezelligheid. Gegarandeerd de beste zomer van hun leven!