Beleef de zomer gewoon op Goeree-Overflakkee

Foto: PR Zeehondenopvang A Seal

De zomervakantie is begonnen, maar écht op vakantie zullen de meeste mensen dit jaar niet doen. Gelukkig kun je ook op het eiland genoeg beleven.

Door Sam Fish

Het is te begrijpen als je niet goed weet waar je moet beginnen. Want wat is er allemaal te doen in corona-tijd? We hebben daarom wat leuke uitjes op een rijtje gezet. Want deze zomer kun je makkelijk op Goeree-Overflakkee spenderen zonder je te hoeven vervelen.

Buiten ravotten

Heb je kleine kinderen die af en toe echt naar buiten moeten? Neem ze mee naar speeltuin De Flipjes in Ouddorp. Daar zijn verschillende speeltoestellen voor diverse leeftijden. De speeltuin is open voor iedereen, en vanaf 12 jaar dien je anderhalve meter afstand te houden. Meer informatie over de openingstijden en toegang? Check de website van de speeltuin!

Maar ook aan de andere kant van het eiland kun je lekker buitenspelen! Zo heb je natuurspeeltuin De Buutenplaets in Ooltgensplaat. Deze is te vinden tegenover Paviljoen Sluishaven. Zo’n natuurspeeltuin heb je ook op het Havenhoofd in Middelharnis. Dan kun je als ouder zelf lekker koffiedrinken of aan het strand genieten.

Aapjes kijken

Dat we een eigen dierentuin hebben op het eiland is al hartstikke gaaf. Maar wist je dat ze sinds kort ook aapjes hebben? Geen zorgen, geen grote gorilla’s of Orang-oetans. Faunapark Flakkee heeft tegenwoordig witoorpenseelaapjes. Er is een gloed nieuw verblijf voor hen gebouwd waar je onderdoor kunt lopen.

Maar daarnaast hebben ze natuurlijk ook een prachtige collectie aan vogels, eekhoorns en andere bijzondere dieren. Ga dus zeker een kijkje nemen! Reserveren is niet nodig, een kaartje kun je gewoon kopen bij binnenkomst. Wel is er een route aangegeven in het park zodat je geen mensen tegen zult komen. Kijk voor meer informatie op de website van het Faunapark. Veel plezier!

Zeehonden spotten

Naast aapjes kijken kun je op Goeree-Overflakkee ook zeehonden spotten! In het wild is het natuurlijk altijd maar afwachten of je ze tegenkomt. Maar wil je nu gegarandeerd zijn van een blik op een zeehond? Ga dan naar Zeehondenopvang A Seal in Stellendam. Hier worden de jonge zeehondjes opgevangen die zijn achtergelaten door hun moeder. Of als ze gewond zijn. Zo kun je bij A Seal zien hoe ze worden gevoerd en hoe ze opknappen.

Daarnaast is er binnen in de opvang ook een museum waar je alles kunt leren over zeehonden. En er is ook een speciale tentoonstelling te bezoeken. Voor A Seal moet je overigens wel vooraf een kaartje kopen voor een bepaald tijdslot. Houd daar dus rekening mee. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling en tickets op aseal.nl.

Geitjes knuffelen

Ben je meer van de aaibare dieren? Dan moet je naar de Mèkkerstee in Ouddorp. Deze geitenboerderij heeft maar liefst 300 inwoners. Je kunt er lekker rondlopen en dieren kijken. Maar je kunt er ook genieten van zelfgemaakt ijs, appeltaart of biologische geitenkaas!

En wist je trouwens dat ze meer dieren hebben dan alleen geiten? Ze hebben namelijk ook kippen, cavia’s, paarden en een varken. En voor extra vermaak is er zelfs een speeltuin! Kijk voor meer informatie op de website van de boerderij.

Met de trein

Je hebt het eiland waarschijnlijk al vaak gezien vanaf de fiets of met de auto. Maar deze zomer kun je ook weer mee met het toeristentreintje. Deze rijdt door heel Sommelsdijk en Middelharnis, inclusief het strand. Daar kun je dus mee naar de Expeditie Haringvliet, maar ook het winkelcentrum van Middelharnis én het Streekmuseum in Sommelsdijk! Op donderdag en vrijdag brengt hij je zelfs naar het Faunapark in Nieuwe-Tonge. Maar wist je dat die ook op de kop van het eiland rijdt? Je kunt dus genoeg beleven zonder te hoeven lopen. Wat wil je nog meer?

En wil je echt en bijzonder ritje maken? Ga dan naar de RTM in Ouddorp. Daar kun je het museum bezoeken én een ritje maken met de oude RTM-tram.

Frisse lucht happen

We hebben op Goeree-Overflakkee een prachtige natuur. En dus is het ook heel goed mogelijk om gewoon lekker de frisse lucht van het eiland op te snuiven. Zo kun je naar de Slikken van Flakkee, de Scheelhoek, de Kwade Hoek en nog vele andere natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Zowel op Flakkee als Goeree!

Nog meer

Natuurlijk is dit alleen nog maar het topje van de ijsberg, maar als we alles hier neer moeten zetten dan wordt het wel een heel lang bericht. Wil je dus iets anders doen? Kijk dan zeker even op de website van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. Daar staat écht alles wat je deze zomer kunt doen op het eiland! Ben je meer van de losse evenementen en activiteiten? Neem dan ook zeker even een kijkje in onze eigen agenda! Veel plezier!