Goedemorgen, het is vandaag zaterdag 25 juli

Foto: Afbeelding van skeeze via Pixabay

Het is vandaag 42 jaar geleden dat de eerste IVF-baby ter wereld geboren werd! Gefeliciteerd, Louise Brown!

Door Sam Fish

Deze Britse dame is de eerste reageerbuisbaby uit de geschiedenis. Haar ouders probeerden al 9 jaar een kind te krijgen, maar het wilde maar niet lukken. En dus probeerden ze het op deze manier. Het bleek een succes en op deze dag in 1978 werd Louise geboren.

Inmiddels wordt de ivf-methode bij miljoenen mensen toegepast. Baby’s die geboren worden via ivf zijn net zo gezond als baby’s die verwekt zijn op de normale manier. Louise’s zusje Natalie is ook verwekt via ivf. Beide vrouwen zijn kerngezond.

Weerbericht

Ook vandaag wordt het redelijk wisselvallig weer; zon en wolken wisselen elkaar af. Door die afwisseling met de wolken kan de gevoelstemperatuur ook erg schommelen. Er kan zelfs af en toe een buitje vallen. Het wordt maximaal 22 graden.

Bron: Weer.nl 

Thema van de dag

Het is vandaag de dag van de draaimolen, wijn & kaas, naaien (met naald en draad), cowboys en ijs met warme karamel. In Nederland staat vooral de dag van de solidariteit met antifascistische gevangenen centraal.

Het gaat op deze dag vooral om Jock Palfreeman. Dat is een Australische man die in Bulgarije een straf van 20 jaar uitzit voor het verdedigen van twee Roma-mannen. Zij werden aangevallen door fascistische voetbalvandalen. En dus is deze dag bedoeld om de grenzen te doorbreken en een internationaal antwoord tegen het fascisme te formuleren.

Bron

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

  • Louise Brown – Eerste ivf-baby ter wereld – 42
  • Ingrid Van Rensbergen – Vlaamse actrice – 47
  • Paul Groot – Acteur en cabaretier – 53
  • Matt LeBlanc – Amerikaanse acteur – 53
  • Charlotte Besijn – Actrice en balletdanseres – 58
  • Bobbie Eakes – Amerikaanse actrice – 59
  • Connie Breukhoven – Actrice en zangeres – 69

Dossier: De dag van