Oude-Tonge krijgt pop-up bibliotheek!

Foto: Afbeelding van Pexels via Pixabay

Goed nieuws voor iedereen die van lezen houdt. Oude-Tonge krijgt namelijk een pop-up bibliotheek!

Door Sam Fish

De bibliotheek in Oude-Tonge is gevestigd in woonzorglocatie Ebbe & Vloed. Aangezien daar nog steeds geen overvloed aan mensen welkom is, wordt het anders aangepakt.

Pop-up bieb

Om ervoor te zorgen dat de mensen binnen Ebbe & Vloed veilig zijn, maar mensen tóch lekker kunnen lezen deze zomer, is er besloten een Pop-Up bibliotheek te openen in het dorp! Vanaf 21 juli openen de deuren aan de Dabbehof 40. Daar vindt je de bieb de rest van het jaar tussen de Bruna en Bakkerij Koese. Kun je dus gelijk een lekker gebakje halen voorbij je uitgezochte boek.

Versoepeling corona-maatregelen

Voor de bibliotheek in Middelharnis is er ook wat veranderd. Daar is namelijk geen maximum aantal bezoekers meer nodig. Ook mogen de leesbladen weer op tafel en de ingeleverde boeken hoeven niet meer in quarantaine. Wel is het belangrijk dat je nog altijd anderhalve meter afstand bewaart tot andere mensen.

Ook activiteiten worden voorzichtig weer opgestart. Zo is er deze zomer een SummerSchool voor de kinderen en een SummerAcademy voor de volwassenen. Beiden hebben een bomvol programma met interessante, afwisselende en educatieve workshops!

Vakantiebieb

Stel je voor, het is heerlijk weer, je hebt vakantie, maar je hebt niets te lezen! Geen probleem, de vakantiebieb is namelijk weer geopend. Dat is een app van de bibliotheek. Daarmee kun je op je telefoon of tablet gratis boeken lezen. Ook als je niet lid bent van de bibliotheek.

De app is trouwens ook beschikbaar als het buiten regent en je gewoon moet werken. De hele zomer lang kun je genieten van 25 verschillende e-books en 8 luisterboeken voor volwassenen. Voor jongeren en jeugd staan er 36 e-books en 10 luisterboeken klaar.

Fijne zomer en veel leesplezier! Een boek is tenslotte de goedkoopste manier van reizen.