Deze zomer hoeft echt niemand zich te vervelen!

Foto: PR Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Weet jij al wat je gaat doen deze zomer? Lekker op vakantie of blijf je thuis? Geen zorgen in ieder geval, de bieb zorgt dat jij je niet hoeft te vervelen!

Jong en oud kan deze zomer terecht bij de bibliotheek Zuid-Hollandse Delta. Summerschool organiseert namelijk workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. En volwassenen kunnen bij de SummerAcademy terecht voor praktische workshops. Zowel op Goeree-Overflakkee als Voorne.

Summerschool

Al een aantal jaar bieden de leesconsulenten van de bibliotheek workshops aan. Dit allemaal onder de noemer Summerschool en speciaal voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Kinderen kunnen meedoen met workshops MineCraft en BoomWhackers. Er is een escaperoom en een giga-groot-ganzenbord. Ook is er een bloemen- en plantenfestijn.

De workshops zijn de hele zomervakantie in alle vestigingen van de bieb te doen. Dat betekent dus in Middelharnis, Hellevoetsluis en Brielle.

SummerAcademy

Maar ook volwassenen kunnen zich wel eens vervelen. Zeker nu niet alle vakanties zomaar door kunnen gaan. Daarom organiseert de bibliotheek nu ook verschillende activiteiten voor de volwassenen. Dit gebeurt onder de naam SummerAcademy.

De SummerAcademy biedt actieve en praktische workshops met als thema natuur en ontspanning. In twee uur krijg je een introductie tot een onderwerp. Leer bijvoorbeeld beter fotograferen tijdens de workshops natuurfotografie. Of teken mee onder de platanen in Oostvoorne. Leer de geschiedenis van je dorp beter kennen tijdens een wandeling door Middelharnis of fietstocht door Brielle.

Er zijn in augustus workshops in de hele regio. Van Brielle tot Oostvoorne en van Middelharnis tot Ouddorp.

Aanbod en aanmelding

Gezien de huidige situatie worden de meeste workshops buiten gegeven. Opgeven hiervoor kan via de website van de bibliotheek. Om ervoor te zorgen dat alles corona-proof gebeurt, moet er vooraf worden aangemeld. Kijk voor alle informatie en activiteiten op www.bzhd.nl/summerschool of www.bzhd.nl/summeracademy.