Goedemorgen, het is vandaag zaterdag 4 juli

Foto: Afbeelding van JamesDeMers via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends. Check trouwens ook de video onderaan het bericht. Een mooie start van de dag!

Weerbericht

Het wordt een onstuimig en neerslachtig weekend en dat begint al op zaterdag. Er is veel bewolking en daar kan af en toe een bui uitvallen. Langs de kust is er kans op zware windstoten, het wordt dan ook niet warmer dan 20 graden.

Bron: Weer.nl 

Corona-update

Het gaat de goede kant op als we kijken naar de cijfers rondom het corona-virus. Toch is het goed om alle informatie op een rijtje te hebben. Het RIVM geeft echter geen dagelijkse updates meer. Dit doen ze vanaf 1 juli nog maar één keer per week. Dit waren de laatste cijfers:

 • In heel Nederland zijn 50.273 mensen positief getest op het virus
 • Van hen zijn er 11.877 opgenomen (geweest) in het ziekenhuis
 • Helaas zijn er 6113 mensen overleden aan het virus

Op Goeree-Overflakkee zijn in totaal 264 mensen positief getest, binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 177. In totaal zijn er 139 mensen genezen verklaard van het virus. Helaas zijn er 51 mensen overleden. Op dit moment is er niemand meer ziek binnen de organisatie.

De dag van het paard

Tegenwoordig zijn paarden er vooral ter vermaak. Vroeger werden ze gebruikt als werk- of transportmiddel. Hoe dan ook is het paard nog altijd erg populair. En dus zijn er verschillende dagen in het jaar waarop het paard in het zonnetje wordt gezet. Eén daarvan is dus vandaag! In ieder geval op de Veluwe. Er is namelijk een andere dag in Zeeland en in België. En deze dag is zeker niet te verwarren met de dag van het Oudere Paard.

Normaal gesproken zouden er op deze dag op de Veluwe allemaal paard-gerelateerde activiteiten zijn. Zoals een demonstratie en concours. Helaas gaan deze dit jaar niet door. Hopelijk volgend jaar weer.

De dag van de coöperatieven

De eerste zaterdag van juli staat elk jaar in het teken van de Internationale Dag van de Coöperatieven. Deze dag bestaat al sinds 1923! In 1994 werd het zelfs een officiële VN-dag. Deze dag is er vooral om stil te staan bij het feit dat coöperaties overal nodig zijn. Het doel is dan ook meer samenwerking tussen mensen, landen en bedrijven. Op die manier zal alles efficiënter kunnen verlopen. Zowel op economisch gebied, regeringsvlak en in de internationale politiek.

Nog meer

Daarnaast is het vandaag in Amerika ook Onafhankelijkheidsdag en spareribs op de barbecue-dag. Dat zal vast wel goed samen gaan. Ook is het de dag van de Caesar salade.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Fatima Moreira de Melo – Hockeyster – 42
 • Emile Mpenza – Belgisch/Congoleese voetballer – 42
 • Manuel Venderbos – Presentator – 44
 • Marcel Jonker – Acteur en stemacteur – 44
 • Geraldo Rivera – Talkshowhost – 77
 • Tonny Eyk – Musicus – 80
 • Ria Bremer – Presentatrice – 81
 • Gina Lollobrigida – Italiaanse actrice – 93
 • Eva Marie Saint – Amerikaanse actrice – 96

Dossier: De dag van