Had je iets besteld bij AliExpress? Nog even wachten!

Foto: Still uit video Jan van der Kraan

Tijdens een Urbexdag op het terrein van een verlaten staalfabriek boven Luik is een grote diefstal ontdekt. Urban Explorer Jan van der Kraan deed de grote vondst.

Het is een enorme puinhoop op het verlaten en afgelegen parkeerterrein van het vorigmalige HFB-complex. Rondom een vrachtwagen trailer was een enorme ravage. Het zeil van de trailer was opengesneden. De inhoud was gedumpt op de grond er omheen.

AliExpress

Het gestolen en gedumpte goed betreft een voor Nederland bedoelde partij van AliExpress. Veel pakketjes zijn geopend en leeg, laat Van der Kraan weten. “Toen we op dat parkeerterrein aankwamen was daar een groep Roemenen aanwezig. Die gingen snel weg toen wij er kwamen.”

Van der Kraan heeft een video gemaakt van de ravage die hij aantrof. Zie hieronder de enorme vondst. En heb jij iets besteld bij AliExpress? Dan bestaat de kans dat het hier tussen zat.

Update 23 juni 10.52 uur

Het blijkt ook te gaan om pakjes van DHL. Heb je dus onlangs iets besteld? Check de Track & Trace, bij veel bestellingen staat nu ‘Lost by shippingcompany’. Heb jij dat ook? Grote kans dus dat je pakketje ergens tussen deze rommel ligt. Neem in dat geval even contact op met de verkoper.