Stil protest tegen strenge corona-maatregelen

Foto: Sam Fish

Goeree-Overflakkee protesteert mee tegen de strenge corona-maatregelen van de overheid. Dit is onderdeel van een landelijke actie.

Door Sam Fish

In Den Haag werd vandaag weer geprotesteerd tegen de strenge maatregelen die het kabinet heeft ingesteld rondom het corona-virus. Tegenstanders van de anderhalve meter regel noemen het meten met twee maten en vinden de anderhalve meter afstand belachelijk. Om dit duidelijk te maken werden vandaag op verschillende plekken in het land bloemen neergelegd. Het is een stil protest.

Goeree-Overflakkee

Ook op Goeree-Overflakkee werden bloemen neergelegd, dit gebeurde op zondagmiddag 21 juni bij het gemeentehuis in Middelharnis. Bij de bloemen liggen ook meerdere kaartjes. Daarop hebben tegenstanders van de maatregelen berichtjes gezet. ‘Voor de zieken die geen behandeling kregen door de maatregelen van kabinet Rutte’, staat er op één. Op een ander kaartje staat ‘Voor iedereen die zijn baan verloor door de maatregelen van kabinet Rutte’. Nog iemand anders schrijft ‘Voor de bejaarden die in eenzaamheid sterven door de maatregelen van kabinet Rutte’‘Rest in peace democratie, 1,5 meter samenleving is onmogelijk’ staat er ook.

Hoe lang de bloemen zullen blijven liggen is niet bekend. Dat zal bepaald worden door de gemeente.

Corona-cijfers 

Aangezien het protest gaat om de corona-maatregelen, geven we meteen maar even de laatste stand van zaken door. Zo staat de situatie er op dit moment voor binnen CuraMare:

  • Er zijn 176 mensen positief getest binnen de zorgorganisatie, op heel het eiland zijn het er 262
  • 2 mensen vechten nog tegen het virus
  • 140 mensen zijn genezen verklaard
  • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

Voor heel Nederland geldt dat er 49.593 positief geteste mensen zijn in heel Nederland. Er zijn 11.849 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6090 mensen overleden aan het virus.

corona-protest gemeentehuis middelharnis corona-protest gemeentehuis middelharnis corona-protest gemeentehuis middelharnis corona-protest gemeentehuis middelharnis corona-protest gemeentehuis middelharnis