Prinses Beatrix opent Jantje Beton’s Buitenspeeldag

Foto: Willeke Kieft

Woensdag 10 juni was het de Nationale Buitenspeeldag. En deze werd geopend door niemand minder dan Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix.

Persbericht Stichting Jantje Beton

Het was alweer de dertiende editie van het kinderevenement. De Prinses gaf het startsein vanuit Speeltuinvereniging Baarn. Om zoveel mogelijk kinderen naar buiten te krijgen stond ook het beeld van mede-organisator Nickelodeon op zwart.

Corona-proof

Helaas konden er door het corona-virus geen grote Buitenspeeldag evenementen plaatsvinden. Maar kinderen zijn natuurlijk altijd vrij om buiten te spelen. Om de kinderen een extra zetje te geven werden er tips gegeven op www.buitenspeeldag.nl.

Vorig jaar hielpen meer dan duizend lokale initiatieven mee. Zij lieten samen meer dan 100.000 kinderen buitenspelen.

Samenwerking

Tijdens deze bijzondere editie van de Buitenspeeldag was er een mooie samenwerking. Jantje Beton en Nickelodeon sloegen de handen ineen met de Johan Cruyff Foundation en de Krajicek Foundation. Beide organisaties zetten zich al jaren in voor het belang van regelmatig buiten spelen en sporten. Ze ondersteunen de boodschap van de Buitenspeeldag dan ook van harte.

Nationale Buitenspeeldag

De Buitenspeeldag is een jaarlijks terugkerend evenement op de tweede woensdag van juni. Deze dag is er om kinderen te motiveren om vaker buiten te spelen. Het initiatief ontstond uit een samenwerking tussen Jantje Beton en Nickelodeon. Dit jaar was alweer de dertiende editie.

Prinses Beatrix opent Buitenspeeldag