Goedemorgen, het is vandaag zaterdag 6 juni

Foto: Pixabay; bogitw

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Het blijft vandaag een beetje nattig en fris, maar niet zo regenachtig als gisteren. Er is de hele dag kans op wat regen. Pas echt aan het einde van de middag gaan er stevige buien vallen. Aan de kust staat een stevige wind, die soms zelfs uitschieters heeft tot windkracht 8. Het wordt niet warmer dan 14 à 15 graden.

Corona-update

Om de dag compleet te beginnen een kleine corona-update. Het RIVM meldt 47.152 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.782 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6005 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 261 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 4 mensen vechten nog tegen het virus
 • 138 mensen zijn genezen verklaard
 • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

De dag van de muziek

Het is vandaag de dag van de muziek. Dit kunnen we dit jaar helaas niet vieren met een concert, zet daarom vooral je radio lekker hard aan. Deze dag vindt normaal gesproken plaats in Den Helder. Amateurmusici en –dansers krijgen hier de gelegenheid zich te publiceren aan het publiek.

De dag is in 1995 opgericht, een mooi jubileumjaar dus in 2020. Misschien in plaats van de radio wat muziek van lokale muzikanten aanzetten. Niet alleen in Den Helder wonen namelijk goede muzikanten, Goeree-Overflakkee kan er ook wat van!

Nationale bunkerdag

De Nationale bunkerdag  is een dag waarbij het historisch belang van bunkers uit de Tweede Wereldoorlog centraal staat. Op deze dag is het mogelijk om bij de bunkers binnen te kijken.

Op Goeree-Overflakkee zijn er ook bunkers. Check even bij het VVV Goeree-Overflakkee of deze vandaag te bezoeken zijn. Er is zelfs een hele route aan gewijd, dus je bent meteen een hele dag zoet.

Nog meer

Maar dat is nog niet alles. Zaterdag 6 juni staat in het teken van heel veel thema’s, het is bijna niet te doen om overal bij stil te staan. Komen ze. Het is vandaag de dag van de jojo, de plaagdieren, de Russische taal, de binnenvaart, de zwarte beer, appelmoes, wandelen in de natuur, bubbels (champagne of sprankelende wijn), de prairie, tuin work-outs, hoger onderwijs, de oogmode en het is D-Day.

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Staci Keanan – Amerikaanse actrice – 45
 • James Munky Shaffer – Amerikaanse bassist – 50
 • Jeroen Snel – Televisiepresentator en journalist – 51
 • Max Casella – Amerikaanse acteur – 53
 • Steve Vai – Gitaarvirtuoos – 60
 • Bjorn Borg – Zweedse tennisser – 64
 • Conny Vink – Zangeres – 75
 • Koning Albert II – Koning van België – 86
Dossier: De dag van