Drie mensen genezen verklaard in de thuiszorg

Foto: Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Goed nieuws rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee. Volgens CuraMare corona-kaart van vrijdag 5 juni zijn er drie mensen binnen de thuiszorg genezen verklaard.

Door Sam Fish

De drie genezingen binnen de thuiszorg zorgen ervoor dat er in die tak op dit moment geen mensen meer ziek zijn. In totaal waren10 mensen binnen de thuiszorg positief getest op het virus. Zij zijn nu dus allemaal weer beter.

Cijfers

Het RIVM meldt 47.152 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.782 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 6005 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 261 positief geteste mensen. Daaruit blijkt dat er de afgelopen dagen niemand positief getest is op het virus.

Op dit moment zijn de cijfers binnen zorgorganisatie CuraMare als volgt:

  • 4 mensen vechten nog tegen het virus
  • 138 mensen zijn genezen verklaard
  • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus

Testen

We houden er wel rekening mee dat er nieuwe besmettingen bij gaan komen. Vooral na 8 juni zal dit het geval zijn. Vanaf dat moment is de testlocatie in Middelharnis geopend voor iedereen met corona-achtige klachten. Nu het makkelijker wordt om je te laten testen zullen er ook meer mensen een positief resultaat terugkrijgen. We houden het daarom allemaal goed in de gaten.

CuraMare corona-kaart 5 juni