Het is vandaag de dag van vrijdag 5 juni

Foto: Afbeelding van Eveline de Bruin via Pixabay

Het is vervelend om een gesprek stil te laten vallen door het gebrek aan gespreksstof. En wat is er nou gezelliger dan bijkletsen bij de koffieautomaat, als dat straks weer mag?

Door Sam Fish

We helpen je daarom graag een handje. Check dagelijks dit bericht en je gesprek zal voorlopig niet stilvallen. En nog beter: je hebt meteen het weerbericht voor de dag, dan weet je meteen wat je kunt aantrekken ’s ochtends.

Weerbericht

Het wordt een wisselvallige dag. Het lage drukgebied zorgt voor veel buien, daar kan zelfs hagel en onweer bij zitten. Dat begint al meteen vroeg vandaag, dus zorg dat je een regenjas aantrekt als je naar buiten gaat. Aan een paraplu heb je namelijk niets, er staat een harde wind, zeker langs de kust. Maar ook een warme trui is geen overbodige luxe, het wordt namelijk maar maximaal 13 graden.

Heel misschien is er later op de dag nog een zonnetje te zien aan de kust.

Corona-update

Het lijkt ons handig om in dit bericht ook een corona-update te plaatsen. Zo weet je elke ochtend ook direct de laatste stand van zaken rondom het corona-virus op Goeree-Overflakkee.

Het RIVM meldt 46.942 positief geteste mensen in heel Nederland. Er zijn 11.771 mensen opgenomen in het ziekenhuis en helaas zijn er landelijk 5990 mensen overleden aan het virus. Voor Goeree-Overflakkee meldt het RIVM 261 positief geteste mensen. Binnen zorgorganisatie CuraMare zijn dat er 176. Binnen diezelfde organisatie gelden de volgende cijfers:

 • 7 mensen vechten nog tegen het virus
 • 135 mensen zijn genezen verklaard
 • Helaas zijn er op Goeree-Overflakkee 51 mensen overleden aan het corona-virus.

De dag van het milieu

Op Goeree-Overflakkee doen we het best goed. De gemeente heeft deze week zelfs acht blauwe vlaggen gekregen voor de schone en veilige stranden en jachthavens. Toch gaat het met het milieu an sich niet helemaal goed. De aarde warmt op, er ligt veel plastic in het water en in Zweden zijn nog 8 huizen weggespoeld door een aardverschuiving. Daarnaast smelten de ijskappen, gaat het koraal dood en rijden we met de auto overal naartoe.

Iedereen maakt zich schuldig aan milieuvervuiling. Daarom is het ook belangrijk om erbij stil te staan. De internationale dag van het milieu moet mensen dan ook bewust maken van de situatie.

De spijbeldag voor volwassenen

Dit moet toch wel de beste dag van het jaar zijn? Als kinderen wilden we spijbelen, maar moesten we toch echt naar school. Nu is er gewoon een spijbeldag voor volwassenen! Kun je het nog even inhalen. Gewoon die wekker uitzetten en nog eens omdraaien, even een dagje voor jezelf.

Nu is dat misschien met het corona-virus niet écht heel hard nodig, aangezien veel mensen al thuis werken. Dan kun je al snel je eigen tijd indelen. Toch blijft het een goed idee om even een dagje niet mee te doen. Want waarom zou spijbelen leeftijdgebonden moeten zijn?

Nog meer

Maar dat is nog niet alles. Op vrijdag 5 juni gaat de dag door de maag. Het is vandaag namelijk ook de dag van de gingerbread, moonshine, vegetarische burger en de donuts. Eet smakelijk!

Jarig

En er zijn vandaag natuurlijk ook mensen jarig. Deze mensen mogen vandaag genieten van een lekker stukje taart. Gefeliciteerd!

 • Pete Wentz – Bassist Fall Out Boy – 41
 • Thomas Baelum – Deense voetballer – 42
 • Fernando Meira – Portugese voetballer – 42
 • Mark Wahlberg – Amerikaanse acteur – 49
 • Brian McKnight – Amerikaanse zanger – 51
 • Henk Vos – Profvoetballer – 52
 • Kees Hulst – Acteur – 68
 • Jaap Uilenberg – Oud-voetbalscheidsrechter – 70
 • Bill Hayes – Amerikaanse zanger en acteur – 95
Dossier: De dag van