Vandaag is dé dag om met je familie te zijn

Foto: Pixabay; Tunaolger

Vijftien mei is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Familie Dag. En hoe kun je deze dag nu beter spenderen dan met familie?

Door Sam Fish

We nemen familie vaak maar voor lief. Mama en papa die er altijd zijn, en af en toe zeuren. Je broer of zus met wie je altijd ruzie maakt. Opa en oma die altijd wel iets lekkers in huis hebben als je langs komt.

Met deze corona-crisis waar we op dit moment nog middenin zitten, is het alleen maar duidelijker geworden hoe belangrijk familie is. En juist nu kunnen we elkaar niet opzoeken. Familiedag wordt dit jaar ‘gevierd’ met de mensen die bij jou in huis wonen.

Familie

Maar vergis je niet. Familie hoeft geen bloedfamilie te zijn. Je familie kan ook bestaan uit een groep hechte vrienden. Buren die altijd voor je klaar staan. Of collega’s met wie je erg close bent. Geef deze mensen vandaag wat extra aandacht.

Helaas niet in de vorm van een knuffel. Maar stuur een bloemetje. Neem een half uurtje de tijd om te videobellen. Ga naar opa en oma en doe aan raambellen (ieder aan één kant van het raam, beiden met een telefoon. Zo zie je elkaar toch, maar houd je toch afstand). Wat dan ook, verzin iets leuks. De mogelijkheden zijn oneindig.

Gezin

Vier je familiedag met je gezin? Ga dan leuke dingen doen, daar is deze dag tenslotte voor bedoeld. Bak een taart of cupcakes en versier deze. Of maak van je woonkamer een heuse bioscoop. Heb je nog kleine kinderen? Dan kun je ook leuke knutselwerkjes maken zoals in de video hieronder. Of maak een speurtocht in het huis en de tuin!