Bibliotheek viert 75 jaar vrijheid online

Foto: Sam Fish

Het is dit jaar 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. Sindsdien leven we in vrijheid. En dat is belangrijk om bij stil te staan.

75 jaar vrijheid is een geweldig lange periode. Het is dan ook een jubileum dat de Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Maar helaas zijn alle bijeenkomsten en vieringen afgelast door het corona-virus.

Daarom gaat de bieb online veel aandacht besteden aan het thema Vrijheid. Het thema is in deze tijden actueler dan ooit. Op de website en sociale media-kanalen is er dan ook volop aandacht voor. Voor jongeren en volwassenen zijn er boekentips. Maar ook kijk- en luisterips, online vrijheidscollege’s en interessante vlogs. Het aanschuifkoor deelt liederen met als thema Vrijheid en Vrij zijn. Zo kan iedereen op afstand samen zingen.

Boekentip

Lees en praat deze maand mee over De Vergelding van Jan Brokken. Meepraten kan natuurlijk via de Facebookpagina ‘Bookchallenge 2020’ of via de website www.bzhd.nl. Het boek is te leen bij de online bibliotheek.

Lekker blijven lezen

Kun je in deze tijd van thuiszitten geen genoeg krijgen van lezen, maar raken je boeken op? Vraag dan een verrassingspakket aan. Velen maken er al gebruik van. Want voorlopig zit het zelf boeken uitzoeken er helaas niet in.

Het is heel makkelijk. Ga naar de website www.bzhd.nl en vul daar het aanvraagformulier in voor een verrassingspakket. De medewerkers vullen dan voor jou een tasje met drie boeken van het door jou gekozen genre.

ThuisBieb en LuisterBieb

De vestigingen blijven tot zeker 20 mei gesloten. Maar gelukkig is de online bibliotheek gewoon geopend. Begin april kwam de ThuisBieb met 100 gratis e-books. Hiermee wil de bibliotheek iedereen die thuiszit een hart onder de riem steken. Het is een mooie leeservaring in deze onzekere tijd.

Ook de LuisterBieb biedt een groot aanbod van luisterboeken. Van Nicci French en Susan Smit tot Arnon Grunberg en A.F.Th. van der Heiden. Zowel de ThuisBieb en LuisterBieb zijn gratis voor leden én niet-leden. De apps zijn te downloaden in de Appstore en Google Play.