Viering Vrouwendag een geslaagd evenement

Foto: Joke Bot

Zondag 8 maart was het internationale vrouwendag. Ook op Goeree-Overflakkee. En dus gingen de deuren van Ons Dorpshuis open voor een gevarieerd programma in het teken van vrijheid.

Door 8 maartteam GO

De gasten werden getrakteerd op Irakese en Syrische hapjes en klapper van de avond was een modeshow in Irakese stijl. Een kleine tachtig vrouwen bezochten de viering van Vrouwendag 2020.

De avond startte met een inleiding door Ina Los van het 8Maartteam GO. Zij besprak met de deelnemers wat vrijheid voor hen betekent. De meeste deelnemers vonden dat echte vrijheid is dat je kunt zijn wie je bent.

Voor vrijheid in het hoofd waren er workshops schilderen en yoga. Maar alvorens de workshops startten, was er een demonstratie door twee dansparen van verschillende stijldansen. Hierna deden veel bezoekers mee met de singledansen op de mooie dansvloer van Ons Dorpshuis.

Gevarieerd publiek

Behalve een gevarieerd programma was ook het publiek heel gevarieerd. De leeftijd van de deelnemers aan de Kundalini yoga workshop liepen uiteen van 29 tot 89 jaar. Deze workshop werd gegeven door Jisca Frensch. Ze was dan ook erg te spreken over het enthousiasme van de deelnemers, die de diversiteit van de oefeningen heel aangenaam vonden.

Ook de leeftijd van de deelnemers aan de schilderworkshop was heel gevarieerd. De jongste deelnemer was 4 jaar oud. Berthe Eijkelenboom werd heel blij van de inzet van de schilderessen. De schilderingen werden na afloop meegenomen naar huis.

Rond 21.00 uur startte de modeshow. Een aantal meiden en dames waren bereid om de door Shieman gemaakte kleding te showen voor het publiek. Met muziek en onder luid geklap showden de vrouwen de mooie kleding. Het was een gezellige uitgelaten sfeer. Tussen de bedrijven door en na de modeshow werd er samen gedanst. Beheerder van Ons Dorpshuis, Ciska Koole, vond het een zeer geslaagde avond, die vraagt om een vervolg.