Bewoner Nieuw Rijsenburgh besmet met corona-virus

Foto: Image by Arek Socha from Pixabay

Zorgorganisatie CuraMare laat via een Facebookbericht weten dat een bewoner van verpleeghuis Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk positief is getest op het corona-virus.

Door Sam Fish

De bewoner meldde zich zaterdag 14 maart met klachten. Deze persoon is volgens protocol direct in isolatie geplaatst en getest. Op zondag 15 maart bleek deze test positief te zijn. De bewoner en naasten zijn ingelicht. Ook bewoners die mogelijk contact hebben gehad met de besmette bewoner zijn ingelicht.

Zorg gaat door

De zorg op de afdeling gaat gewoon door. Medewerkers zijn op de hoogte gesteld van de besmetting. Zolang zij zelf geen klachten hebben kunnen ze gewoon hun werk blijven doen. Zodra een medewerker klachten krijgt, gaat deze direct in thuisisolatie. Ook zullen ze getest worden.

De positief geteste bewoner wordt in isolatie verpleegd en verzorgd. Binnen de locatie is er veel ervaring met het verplegen en verzorgen in isolatie. In verband met de privacy wordt er verder niets gedeeld over de identiteit van de patiënt.

Maatregelen

Eerder in de avond op zondag 15 maart werd er al gemeld dat Nederland nóg strengere maatregelen neemt om de verspreiding van het corona-virus in te dammen. Zo zijn vanaf maandag 16 maart alle scholen dicht. Horecagelegenheden, sauna’s, seksclubs, coffeeshops en sportclubs zijn per direct gesloten. Deze nieuwe maatregelen gelden tot en met tenminste maandag 6 april. Ook de eerder ingestelde maatregelen zijn verlengd tot die datum.

Corona op Goeree-Overflakkee

De positieve test bij de bewoner van Nieuw Rijsenburgh in Sommelsdijk laat de teller op vijf besmettingen staan. Daarnaast is er nog steeds één patiënt met een mogelijke besmetting. Ook deze is uit voorzorg opgenomen in isolatie.

In heel Nederland staat de teller inmiddels op 1135 positieve testen en helaas inmiddels al 20 doden. En hoewel er werd gezegd dat kinderen minder vatbaar zijn voor het virus ligt deze 16-jarige jongen aan de beademing op de intensive care.