Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 9 maart een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Bingomiddag

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 11 maart een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé Oude-Tonge

Woensdagavond 11 maart is het breicafé weer geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het concept is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected] Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Inloopavond vrouwenvereniging Herkingen

Op donderdag 12 maart is er een inloopavond bij de vrouwenvereniging ‘Niet in eigen kracht’ in Herkingen. De inloopavond vindt plaats in het kerkgebouw van de Hervormde Gemeente aan de Scharloodijk 33 in Herkingen. De deuren openen om 19.00 uur, er is dan koffie en thee. Ongeveer een half uur later start de thema avond. Deze heeft het thema ‘November 1944: van vuurpeloton tot verzoening’.

Op de inloopavond van de vrouwenvereniging in Herkingen vertelt Constant van den Heuvel het verhaal van “het kruis op de berg”. Hij was docent Geschiedenis op de Chr. S.G. Prins Maurits in Middelharnis en Stellendam. Tegenwoordig is hij werkzaam op het Ichthus College in Veenendaal. Als vriend van een hoogbejaarde nabestaande schreef hij een boek over de dramatische gebeurtenissen van 20 november 1944 en raakte hij betrokken bij het ongedachte vervolg.

Breicafé Ooltgensplaat

Op donderdag 12 maart is er Breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,00 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Vaste agendapunten

Er zijn op Goeree-Overflakkee niet alleen losse activiteiten of evenementen die eenmalig worden georganiseerd. Er zijn ook wekelijks terugkerende activiteiten waar je naartoe kunt. Daarom ook deze even op een rijtje.

  • Maandag

Leescafé

Houd je van lezen, maar vindt je dat lastig om te doen? En ben je ouder dan 18 jaar? Kom dan naar het leescafé in de bibliotheek van Middelharnis. Deze is elke maandag van 10.00 tot 11.30 uur en helemaal gratis toegankelijk. In het leescafé wordt een verhaal voorgelezen terwijl je zelf meeleest. Zo ontdek je samen hoe leuk lezen is. Iedereen die moeite heeft met lezen in het Nederlands is meer dan welkom

  • Dinsdag

Taalcafé

Is je Nederlands niet zo goed als je zou willen en wil je beter worden? Dit is je kans. Elke dinsdag is in de bibliotheek van Middelharnis het taalcafé geopend. Dit is van 13.30 tot 15.00 uur. Bij het taalcafé kun je op een laagdrempelige manier oefenen om beter Nederlands te spreken. Het beter leren spreken en lezen staat voorop. Maar het ontmoeten van leuke nieuwe mensen is een leuke bijkomstigheid!

Sjoelmiddag

Stichting ZIJN houdt elke dinsdag een sjoelmiddag in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Deze middag is van 13.30 uur tot 15.00 uur. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen is welkom. Wilt u graag meedoen aan deze sjoelmiddag meldt u dan aan bij Stichting ZIJN, (0187)- 483366 of e-mail [email protected]

Koersballen in Goedereede

Elke dinsdagmiddag wordt er een potje Koersbal gespeeld in de Oostdam aan de Jongkoenstraat 1 in Goedereede. Het koersballen kan van 14.00 tot 16.00 uur. De eerste twee maanden is er geen contributie, zo kun je makkelijk kijken of het bevalt. Daarna kost het koersballen € 4,- per maand. Er wordt gezamenlijk koffie gedronken en de punten worden bijgehouden door Toni Grinwis. Aanmelden of toch iets meer informatie nodig? Bel naar 06 31 00 06 04 of stuur een e-mail naar [email protected]

Breicafé Sommelsdijk

De dames van de breiclub zijn op het goede idee gekomen om omslagdoeken te breien en haken voor rolstoelafhankelijke mensen. Zo zitten ze er lekker warm bij in deze koude dagen. Komt u ook meehelpen? Elke dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur. De entree bedraagt €1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

  • Donderdag

Spelletjesmiddag

Ben je gek op spelletjes? Dan kun je elke donderdagmiddag terecht in de Zwaluw van 13.30 tot 15.30 uur. Er zijn kaartspelletjes zoals klaverjassen, jokeren en bridgen. Maar er is ook ruimte voor Oud-Hollandse spelletjes. De entree bedraagt € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee.

Koersballen in Ooltgensplaat

Op donderdagmiddag wordt er van 14.00 tot 16.00 uur koersbal gespeeld in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. En er is plaats voor nieuwe leden. Aanmelden kan via [email protected] of 0187-48 33 66, toets 1.

  • Vrijdag

Digicafé

Elke vrijdag kun je van 10.00 tot 11.30 uur in de bibliotheek van Middelharnis terecht voor het digicafé. Daar kun je naartoe voor al je vragen op digitaal gebied. Van het installeren van een programma tot het sturen van een e-mail of het opslaan van foto’s. Ook als je gezellig met iemand een spelletje wilt spelen op de tablet of laptop ben je welkom in het digicafé. Cursisten van de cursus Klik & Tik kunnen dit moment ook gebruiken om extra te oefenen. Er is altijd een team vrijwilligers aanwezig om te helpen.

Dansavond

Om de veertien dagen is er op vrijdag een dansavond waarbij de gezelligheid voorop staat. Naast het dansen is er tijd voor koffie met wat lekkers, een praatje en lekkere hapjes voor wie dat wil. Vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. U kunt zich aanmelden vóór de woensdag om eens vrijblijvend te komen kijken of het misschien iets voor u is. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN tel. 0187- 483366, toets 1 of e-mail [email protected]