Ga op ontdekkingsreis door het Streekmuseum

Foto: Jaap Peeman

Ga in de kerstvakantie op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Goeree-Overflakkee. Dat kan natuurlijk alleen maar in het Streekmuseum aan de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Maak kennis met het leven op Goeree-Overflakkee rond 1900. Wat deden de mensen? Hoe woonden zij? Welke kleding droegen zij? Ga zelf honderd jaar terug in de tijd in de Flakkeese woonkamer en oefen het bekende leesplankje in de historische schoolklas. Geniet van de typische sieraden en streekdracht op de afdeling Streekdracht. En struin door de 19 verschillende afdelingen van het museum.

Vergeet natuurlijk ook het museumwinkeltje niet. Daar kun je nog wat ouderwetse dingen meenemen. Lekker voor thuis. Maar ook nieuwe moderne dingen zijn te koop!

Openingstijden

Voor de kerstvakantie doet het museum haar deuren wat vaker open. Zo zijn ze tijdens de kerstvakantie geopend op dinsdag 24, vrijdag 27 en zaterdag 28 december. En in het nieuwe jaar op donderdag 2, vrijdag 3 en zaterdag 4 januari. Met de kerst zijn ze even dicht. En al deze dagen kun je het museum bezoeken van 14.00 tot 17.00 uur.

Op de zaterdag 11, 18 en 25 januari is het museum gesloten. Op alle andere zaterdagmiddagen van het jaar is het museum volgend jaar gewoon open.

Kijk voor meer informatie op www.streekmuseum.nl.

Reacties