Beleef de kerstvakantie op Ouddorp Duin

Foto: PR Strandtheater Houten Kaap

De kerstvakantie wordt op zaterdag 21 december feestelijk ingeluid op Ouddorp Duin. Er staat een groot feest op het programma op het Strandplein en in Strandtheater Houten Kaap.

Dat feest begint al vroeg in de middag. Zo staat om 13.30 uur goochelaar Huub Cooijmans klaar om iedereen te verrassen met zijn trucs. Hij speelt zijn familievoorstelling De Magische Kast in het theater.

De kast heeft iets geks. Hij zit op slot met een grote sleutel, maar de ketting is kwijt. Lukt het Huub om samen met het publiek de kast open te krijgen? Wat zit er in de kast? En wat doe je als hij betoverd blijkt te zijn?

Kerstmarkt op het plein

Vanaf 14.00 uur is het plein gevuld met een heuse kerstmarkt. Sfeervolle kramen, eten, drinken, schminken, ponyrijden, het kan allemaal! Binnen in het theater zijn er verschillende workshops. En om 15.30 uur start er een swingend optreden van popkoor The Blue Stocking Singers.

Marshmallows roosteren en bingo

De start van de kerstvakantie is niet alleen gezellig. Op een gegeven moment wordt het ook koud. En dan is het de hoogste tijd om het kampvuur aan te steken. Daarboven kunnen marshmallows geroosterd worden. Ben je opgewarmd? Dan kun je mee met de lampionoptocht.

De buitenactiviteiten duren tot 19.00 uur. Vanaf dat moment is het echt te koud om buiten te blijven. Daarom is er om 19.00 uur nog een grote Ouddorp Duin Kerstbingo in het Strandtheater. Daar kan iedereen nog even lekker bijkomen van de dag en opwarmen. En wie weet neem je een mooie prijs mee naar huis!

Heb je niets gewonnen? Geen nood, op 28 december is er nog een grote Ouddorp Duin Familie Oudejaarsbingo.

Kerstvoorstelling

Het stopt niet bij de grote viering aan het begin van de vakantie. Tijdens de vakantie moet je natuurlijk ook iets te doen hebben. Daarom is er op dinsdag 24 december een leuke familie kerstvoorstelling. ‘Wachten op cadeau’ zal te zien zijn in Strandtheater Houten Kaap. De precieze informatie over de entree en de tijden is tegen die tijd te vinden bij het theater.

Ergens in een magazijn werken twee punctuele mannen. Zij vullen de dozen met precisie en kado’s, alles volgens protocol. De grote kadomachine spuwt stipt op tijd presentjes, klaar om ingepakt en afgevinkt te worden. Dan stokt de machine! Dit hebben de mannen nog nooit meegemaakt. Wat moeten ze doen? Tegen alle bedrijfsregels in nemen ze, onzeker maar doelbewust, het heft in eigen hand. Als de kado’s niet naar hen komen, dan komen zij wel naar de kado’s!

Outdoor Duin

Bij Renttourbuy kan je dagelijks segways, ninebots en mini hooverboards huren of en clinic volgen. Bij Surfschool Natural High kan je ook in de in de winter vele leuke activiteiten ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan powerkiten, beach golf en longboard skaten.

Daarnaast kun je op zaterdag 28 december met de boswachter mee de duinen. De wandeltocht eindigt met een kop snert bij Strandpaviljoen Paal 10.
En op zondag 29 december is er een Outdoor Duin-middag, met lasergame, archery tag en bamboe bouwen.

FIFA Voetbaltoernooi

Op donderdag 2 januari organiseert Strandtheater Houten Kaap voor de eerste keer een FIFA-voetbaltoernooi. Op 10 spelcomputers kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen aan het toernooi. De finale wordt gespeeld op groot scherm!

Koning van Katoren

Tot slot is er op zaterdag 4 januari een mooie voorstelling in Strandtheater Houten Kaap. Daar kunnen kinderen vanaf 6 jaar kijken naar Koning van Katoren. Een muzikaal sprookje van belang voor de hele familie, naar het boek van Jan Terlouw. Een vernieuwde hedendaagse versie met een speelse knipoog.

Voor het volledige programma volg de Facebookpagina van Ouddorp Duin. Kaarten koop je online op www.houtenkaap.nl.

Reacties