Doe me aan de zwemmarathon in de Staver

Foto: PR Stichting SRGO

Op vrijdag 20 december start het zwem-evenement ‘De Nacht van Flakkee’. Het is een samenwerking tussen de drie zwemclubs van Goeree-Overflakkee.

De zwemmarathon gaat plaatsvinden in het thuisbad van de Schotejil; de Staver in Sommelsdijk. Het startschot zal klinken op vrijdagavond 20 december om 20.00 uur. En op zaterdagochtend 21 december 8.00 uur is de finish.

Mogelijkheden

Behalve de hele marathon van 12 uur is er ook een kortere editie van 6 uur. Deze is speciaal voor de junioren- en jeugdzwemmers van tussen de 11 en 14 jaar. Hier mogen ook senioren aan meedoen die 12 uur te lang vinden.

Er zijn al een aantal inschrijvingen binnen. Twee teams van de Gooye in Dirksland. Er is één team aangemeld namens de triatlonvereniging. Eén team van zwemclub de Stelle in Stellendam en drie teams van de Schotejil.

De teams bestaan uit acht zwemmers van wie er steeds één zwemt. Op die manier proberen ze een zo groot mogelijke afstand af te leggen.

Meedoen

Er is nog ruimte voor een aantal teams. Met vier banen in de Staver werden tijdens eerdere edities soms wel 16 ploegen verwelkomd. Informatie over het inschrijven is verkrijgbaar door een e-mail te sturen naar [email protected].

Ready2race

Voorafgaand aan de zwemmarathon is er ook nog het ready2race evenement, eveneens georganiseerd door de drie clubs. In een speelse wedstrijdvorm kunnen de minoren van de clubs hun zwemkunsten laten zien. Dit gebeurt in het uur voorafgaand aan de marathon.

Een mooi moment voor jongere kinderen met interesse en gevoel voor zwemmen om alles eens van dichtbij te zien. Natuurlijk zijn toeschouwers welkom bij beide evenementen!

Reacties