Winterwandeling op Tiengemeten met gans na

Foto: PR Herberg Tiengemeten

Een stevige winterse wandeling door het ruige landschap van Tiengemeten. Daarna lekker uitblazen en smullen van lokaalgevangen wild. Dat kan op zondagmiddag 15 december.

Deze Wilde Winterwandeling biedt een vaartochtje en een mooie wandeling over het natuureiland. Plus een smakelijke wildmaaltijd in de herberg op Tiengemeten. De Wilde Winterwandeling start om 14.30 uur in de veerhaven van Nieuwendijk. Aan boord van salonboot ‘Heicondias’ is er warme chocomelk. De gidsen van Vogelbescherming Nederland vertellen over de geschiedenis en de cultuur van het voormalige agrarische eiland. Na de overtocht, volgt een ruige wandeling over de ‘toendra’s van Tiengemeten’. Als het heel koud is wordt er lekker doorgestapt. Als het winterweer op 15 december wat milder is, maken de gidsen wat meer uitstapjes naar plekken waar je veel vogels kunt zien.

Pauze

Na een tocht van circa anderhalf uur, brandt het wintervuur buiten bij de herberg. Er is dan een glaasje likeur ‘Troost van Tiengemeten’ om snel weer warm te worden. Binnen staat de stoof van wilde gans al op het vuur en liggen de Hooglander-burgers op de bakplaat. Natuurlijk zijn er ook wintergroentes, huisgemaakte aardappelpuree en salades. Voor vegetariërs biedt de herberg alternatieve wintergerechten zonder vlees.

Na de gezellige wildmaaltijd wandel je terug naar de veerhaven. Je ervaart dan meteen hoe donker het kan worden op Tiengemeten. Wie de maaltijd te veel in de benen heeft, kan ook een taxi bestellen naar de veerhaven. De terug vaart is om 19.00 uur.

Kosten

Helaas kan zo’n mooie middag niet gratis zijn, maar het hoeft ook zeker niet duur te worden. Zo kun je de hele ervaring meemaken voor € 33,- per persoon. Dit is inclusief overtocht, chocomel, wandeling met gids, het glaasje likeur en het buffet. Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor  € 16,50 per kind.

Reserveren kan op de website van Herberg Tiengemeten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden