Dit is er deze week te doen op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Nietjuh

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 2 december een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Spreekuur ketenzorg dementie

Op dinsdag 3 december kun je in de bibliotheek van Middelharnis terecht voor het spreekuur ketenzorg dementie. Bij dit spreekuur kun je bij de Casemanagers dementie terecht. Zij kunnen alle vragen of het gebied van dementie of Alzheimer beantwoorden. Het spreekuur is onderdeel van de geheugenbibliotheek. Je kunt voor het spreekuur terecht in de bibliotheek van Middelharnis van 14.00 tot 15.00 uur.

Sintbingo en snertmaaltijd

Op dinsdag 3 december is er voor de 55-plussers van Ooltgensplaat een gezamenlijke maaltijd en een Sint bingo. Om 12.30 uur wordt de erwtensoep geserveerd en de bingo begint ongeveer om 14.00 uur. U bent welkom in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Eén boekje € 4,-, 2 boekjes € 7,- en de maaltijd kost € 7,50. U kunt zich opgeven voor 1 december bij Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Proeverij met speciaal bieren

Op woensdag 4 december kun je bij Spar Klapmuts in Nieuwe-Tonge genieten van een speciaalbier workshop. Deelnemers worden door een expert meegenomen in de wereld van speciaalbieren. Het brouwproces, de ingrediënten, informatie over trappistenbieren, alles komt aan bod! Tijdens de proeverij komen onder andere Kwaremont, Straffe Hendrik Quadrupel en Jopen Mooie Nel IPA aan bod.

De workshop vindt plaats op woensdag 4 december vanaf 19.00 uur. Deelname kost € 20,- per persoon, vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan in de winkel of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Boek & Film – The Bookshop

Het boek of de film. Welke vind jij beter? Woensdagavond 4 december wordt de film naar het boek “The Bookshop” van Penelope Fitzgerald vertoond.

Engeland, jaren zestig. Het geïsoleerde kustplaatsje Hardborough wordt continu geteisterd door overstromingen en wateroverlast. Een weduwe van middelbare leeftijd koopt een prachtig historisch pandje in de hoofdstraat van het dorpje. Florence is haar naam en ze is vastbesloten een boekwinkel te beginnen en daar een succes van te maken. Maar waar Florence geen rekening mee heeft gehouden is dat iedereen in het dorp een mening heeft over haar onderneming.

Bibliotheek Ouddorp | woensdag 4 december | tijd 19.30-21.30 uur | toegang € 7,50 / bibliotheekleden € 5,-

Sinterklaasmiddag

Woensdag 4 december organiseert de 55+ club in Ouddorp een gezellige sinterklaasmiddag. Er kan gesnoept worden van sinterklaaslekkernijen, er is een verhaalbingo en de meegebrachte cadeautjes worden verloot. De middag begint om 14.00 uur in de Dorpstienden. De entree bedraagt € 3,50 per persoon en een cadeautje van € 3,-. Deze cadeautjes worden verloot onder de bezoekers, dus maak er iets leuks van.

Graag van tevoren aanmelden in verband met de aankoop van het snoepgoed. Dit kan bij de 55+ club in de Dorpstienden of bij Joke van Dam tel. 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joke van Dam of Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail [email protected]

Kaarttoernooi

Op zaterdag 7 december organiseert Stichting ZIJN in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis een open kaarttoernooi. Hier zijn jong en oud welkom om hun spelvaardigheid in het jokeren en klaverjassen met elkaar te meten. Uiteraard zijn er lekkere prijzen te winnen, veelal in de voedingssfeer. In de pauze is er een kleine verloting. Dit kost € 2,50 voor zes bonnen. U bent welkom vanaf 13.00 uur, om 13.30 uur begint het toernooi. De deelnemersprijs is € 3,00 per persoon en is inclusief een kopje koffie. Voor meer informatie kunt u bellen met het Wijkcentrum tel. 0187-483366.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden