Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Sam Fish

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag Achthuizen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 9 september een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Breicafé Sommelsdijk

Op dinsdagmiddag 10 september is het breicafé weer geopend in wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. Van 13.30 tot 15.30 uur kun je gezellig breien, haken, borduren of kaarten maken. Je leert van elkaar en kunt leuke dingen maken. De entree bedraagt € 1,75 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Vooraf aanmelden is niet nodig. Meer informatie is verkrijgbaar via Ellen van den Berge, 06 28 75 54 66.

Bingomiddag Achthuizen

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 11 september een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé Oude-Tonge

Woensdagavond 11 september is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected]. Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Breicafé Ooltgensplaat

Op donderdag 12 september is er Breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Aanschuifkoor Middelharnis

Inmiddels een maandelijks feestje wat niemand meer wil missen: Het Aanschuifkoor! Kom ook en zing gezellig mee. Er wordt gezongen onder leiding van zangdocente Elly Bezemer, Gerard de Werk en Wijnand Legerstee. Van gouwe ouwe tot echte meezinger: zingen maakt blij!

Bibliotheek Middelharnis | donderdag 12 september | 14.00 tot 16.00 uur | Toegang gratis

Klaverjascompetitie Sommelsdijk

Er start op donderdag 12 september een nieuwe klaverjascompetitie bij Wijkvereniging De Zwaluw aan de Sperwer 55 in Sommelsdijk. Er zijn acht avonden, waarvan de vijf beste meetellen voor het klassement. Elke avond zijn er drie kleine prijsjes. De kosten per avond bedragen € 3,50 per persoon, dit is inclusief een kopje koffie of thee. Voor meer informatie kun je bellen met Bas Koster via 0187-486872.

GO Classic

Op zaterdag 14 september is het alweer tijd voor de zevende editie van de GO Classic. Deze wielertocht start tussen 8.30 en 10.00 uur vanaf het Diekhuusplein in Middelharnis. De precieze tijd ligt aan de afstand die je doet. Dat kan 70, 115 en 150 kilometer zijn. Meer informatie over de rit en het inschrijfformulier vindt je op de website www.go-glassic.nl.

Bluesavond Den Bommel

Op zaterdag 14 september opent de Bommelstee in Den Bommel haar deuren voor een avondje live-muziek. De zaal opent om 20.00 uur en ongeveer een half uur later start de muziek. De entree bedraagt € 7,50 per persoon, dit gaat aan de hand van entreekaartjes. Deze zijn te koop bij Meinster Wonen en Kapsalon Bakelaar in Den Bommel. Ook de tabakswinkel op D’n Diek in Middelharnis verkoopt de kaartjes. En op de avond zelf zijn ze ook nog te koop aan de kassa, mits het niet is uitverkocht

Het wordt een heuse bluesavond in het wijkgebouw met het powertrio Paardekooper. Zij staan voor energie en vuur in ieder optreden. Ze passie en muzikaliteit straalt van het podium af. De band heeft inmiddels vier CD’s op zak en zal daarmee menig zaal, festival of podium in beweging en tot ontroering brengen.

112-dag Middelharnis

Op zaterdag 14 september is er in Middelharnis weer een 112 dag. De 112-dag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en vindt plaats op de parkeerplaats van de Herman Heijermansingel in Middelharnis.

Voor de derde keer slaan BL Veiligheid en Stichting Hart van Goeree-Overflakkee de handen ineen. Tijdens deze dag zijn verschillende hulpdiensten, buurtpreventieteams en de EHBO aanwezig met informatiestands. Verder zijn er ook demonstraties en is er de mogelijkheid om een brandweerwagen van binnen te bekijken.

Openstelling Bunkerroute Ouddorp

Jaarlijks is het bunkercomplex op de Punt bij Ouddorp geopend tijdens Nationale Monumentendag. Dit jaar wordt in het weekend van 14 en 15 september weer deze Open Monumentendag georganiseerd. De Bunkerroute is tijdens deze dag geopend van 10.00 tot 16.00 uur.

Natuurexcursie Goedereede

Op zaterdag 14 september kun je met een gids mee voor een natuurexcursie door de Preekhilpolder. De excursie start om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats aan het einde van de Blomweg in Ouddorp. Rond 12.00 uur is iedereen weer terug. Deelname is volledig gratis. Koffie en een koek kosten € 0,50 per stuk. Vooraf aanmelden is wenselijk. Dit kan via Anne Marijke Elema op 06 30 78 09 60 of door een mailtje te sturen naar [email protected].

Nazomeren bij de Overkant

De zomer is helaas voorbij en dat is goed te merken als je naar buiten kijkt. Toch kun je op zaterdag 14 september nog even terug naar de zomer en wel bij De Overkant aan de Dijkstelweg 33 in Ouddorp. Van 15.00 tot 19.00 uur kun je daar genieten van live muziek en tapas. De opbrengst van de dag komt ten goede aan de verbetering van de leefkwaliteit van meisjes en vrouwen op plekken in de wereld waar een goed leven voor hen niet vanzelfsprekend is.

De toegang bedraagt € 5,- per persoon. Vooraf aanmelden is wenselijk, in verband met de inkoop van de hapjes. Dit kan door een e-mail te sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen