Tien jaar SES-fotocursussen en workshops

Foto: PR SES-Cursus

Al tien jaar lang kunnen er op Goeree-Overflakkee SES-fotocursussen en workshops gevolgd worden. En dat wordt gevierd met een open dag en expositie in het Diekhuus.

Marja Bodt geeft al 10 jaar samen met Foto Hameeteman in Ouddorp verschillende cursussen. Met een breed aanbod van een korte basiscursus tot begeleiding van gevorderden is er voor iedereen wel iets. En nog buiten het eiland ook! De cursussen worden namelijk gegeven in Ouddorp, Amsterdam en Rotterdam.

Open dag

Op zaterdag 14 september is iedereen welkom tussen 11.00 en 13.00 uur in het Diekhuus. Deze open dag is goed te combineren met de expositie ‘Opdrachten creatieve fotografie’. De expositie is samengesteld uit foto’s die deelnemers tijdens de cursussen hebben gemaakt.

Elke maand hebben de cursisten een opdracht gekregen om één van de opdrachtelementen in hun foto’s van een zelf gekozen onderwerp vast te leggen. De geëxposeerde foto’s laten zien hoe verschillende opdrachten die in de cursus aan bod komen worden gecombineerd in één beeld. Die elementen van deze opdrachten kleurgebruik, zwartwit, reflectie, soft-focus en lijnen. Tijdens de cursus komen compositie, foto-techniek, creativiteit en lichtgebruik ruimschoots aan de orde.

Gaandeweg zijn de deelnemers gegroeid in creativiteit en beheersing van de techniek. De foto’s van de expositie zijn in zekere zin het sluitstuk van de cursus doordat de deelnemers verschillende combinaties van het geleerde in de cursus in de geëxposeerde foto’s hebben gemaakt. En dan blijkt dus dat de cursisten elk een eigen stijl van fotografie aan het ontwikkelen zijn.

Aanbod

Naast cursussen voor de gevorderde amateurfotograaf verzorgt SES Fotografie ook cursussen voor beginners. Dit is in de digitale fotografie en gericht op de basisvaardigheden. Ook gaan de deelnemers de mogelijkheden van de digitale camera verkennen. Zowel met een echte camera, als de camera-app op de telefoon.

Ook geeft Marja Bodt cursussen beeldbewerking met Photoshop en Photoshop Elements. Het volledige cursusaanbod met start eind september is te vinden op www.ses-cursus.com.

Meer informatie

Ben je benieuwd of er een cursus bij zit die bij jou past? Of wil je uitzoeken of fotografie iets voor jou is? Neem dan eens contact op met Marja Bodt. Zij is te bereiken op 06 18 26 63 09. De expositie in het Diekhuus is te bezoeken tot en met 15 september. De entree hiervoor is hartstikke gratis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen