Ontdek de nieuwe Haringvlietnatuur

Foto: IVN Natuureducatie

De Haringvliet is een Delta met duizenden trekvogels. Er zijn tal van recreatiemogelijkheden en natuurbeleefplekken.

IVN Natuureducatie nodigt alle inwoners van de Zuid-Hollandse eilanden uit om te komen genieten. Ontdek de prachtige natuur van 27 tot en met 29 september tijdens het Haringvlietweekend.

De afgelopen tijd zijn er heel wat nieuwe mooie plekken bijgekomen in de natuur rond het Haringvliet. Daar kan de natuur beleefd worden, gespeeld en voor de dieren zijn het belangrijke locaties om te leven. Denk bijvoorbeeld aan het vogelobservatorium Tij en het nieuwe eiland Bliek. Maar ook nieuwe Zuiderdiepgorzen bij Dirksland. En natuurlijk de wandelroute op de Korendijkse Slikken die tijdens die weekend geopend worden.

Het Haringvliet weekend is hét moment voor natuurliefhebbers om deze plekken te ontdekken. Dat doe je natuurlijk niet alleen. Dit kan gewoon met boswachters en andere experts. Voor meer informatie hierover kun je terecht op www.haringvlietweekend.nl.

Activiteiten

De activiteiten in het Haringvlietweekend vinden vooral plaats rond Middelharnis, Stellendam en de Hoeksche Waard. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen dit weekend. Maar ook voor kinderen is er genoeg te beleven.

Vaar mee met ‘De Zeearend’ van Staatsbosbeheer. Of ga op vogelexcursie op de Kwade Hoek of de Scheelhoek. Je kunt struinen over het eiland Tiengemeten. Of meld je aan voor een spannende speurtocht door Zeehondenopvang Stichting A Seal.

Wil je liever zelf op pad? Geen enkel probleem! De organisatie van het weekend heeft een aantal fietsroutes uitgezet. Expeditie Haringvliet ligt voor je klaar om je naar je bestemming te vervoeren. Ook hierover is meer informatie te vinden op www.haringvlietweekend.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen