Verhalen delen in het Streekmuseum

Foto: PR Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Er zijn over vroeger eindeloos veel verhalen te vertellen. Het Streekmuseum heeft daarom een verhalentafel met daarop foto’s en bijpassende tekst. Op donderdag 29 augustus kan iedereen hun eigen verhaal delen.

Verhalen verbinden mensen, verhalen verbinden momenten in de tijd. Door het vertellen van je verhaal ga je terug in de tijd en kan je het verleden even herbeleven. Tegelijkertijd doet het je beseffen hoeveel het leven is veranderd. Wie gaat er op zaterdag nog in de teil, krijgt zijn loon in een papierenzakje en stookt zijn huis warm met een kolenkachel? Over dit soort onderwerpen kunt u donderdag 29 augustus met elkaar in gesprek in het Streekmuseum in Sommelsdijk.

Aan de hand van voorwerpen uit het museum worden herinneringen gedeeld. Denk bijvoorbeeld aan een petroleumstel of een oud wasbord. Het gaat niet alleen over vertellen maar ook over luisteren. Even een moment terug in de tijd.

Beleef vroeger

Vindt u het leuk om uw verhalen over die ‘goede oude tijd’ te delen met anderen? Dan bent u op donderdag 29 augustus om 10.00 uur van harte welkom in het Streekmuseum in Sommelsdijk. De kosten bedragen € 5,- per persoon, dat is inclusief koffie met koek en entree tot het museum.

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus van tevoren aanmelden is gewenst dit kan bij Stichting ZIJN tel. 0187 483366 e-mail: [email protected]. Heeft u zelf foto’s of voorwerpen waar een verhaal achter zit, dan kunt deze natuurlijk meenemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen