Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: PR VVV Goeree-Overflakkee

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Fietspuzzeltocht

Op maandag 12 augustus is er weer een leuke fietspuzzeltocht. Deze vertrekt om 18.30 uur vanaf de Spaanseweg 13 in Ouddorp. Meedoen kost € 2,50 per persoon en € 10,- voor het hele gezin.

Beklim de kerktoren van Ouddorp

Beklim op maandag 12 augustus de kerktoren van Ouddorp. Verzamelen op het pleintje voor museum Ouddorp. Deelname kost € 3,50 voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Kaartjes zijn te koop bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp. Let op, er is maar beperkte toegang. Vol is vol.

Om 19.30 uur gaat de deur open en krijg je een duidelijke omschrijving overhandigd. Onderweg kom je langs de oude gevangeniscellen en een soldatenkamer. Vergeet je camera niet, want als je eenmaal boven bent is het uitzicht uniek! Rond 20.00 uur zal je boven aankomen en voel en hoor je de kerkklok slaan en luiden.

Summer Fair

Op dinsdag 13 augustus is er bij het Surf- en Zeilcentrum op de Brouwersdam een leuke Summer Fair. Van 17.00 tot 22.00 uur kun je er terecht  voor leuke en hippe kraampjes, food, drinks en muziek. De toegang is volledig gratis.

Sunset Waterjump Clinic

Op dinsdag 13 augustus kin je bij het Surf- en Zeilcentrum op de Brouwersdam een Sunset Waterjump Clinic volgen. Deze duurt van 18.00 tot 20.00 uur en kost € 17,50 per persoon. De clinic is een spannende activiteit waarbij de je vetste tricks en flips leert.

Bingo

Op dinsdag 13 augustus is er een bingo in de Dorpstienden. De bingo begint om 20.00 uur. Over prijzen is bij ons niets bekend.

Open dag bio-boerderij

Op dinsdag 13 augustus opent de bio-boerderij van de familie Breen aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede haar deuren. Deelname is vanaf 5 jaar en de entree bedraagt € 9,50 per persoon, dit is incluesief een drankje en ijsje. Graag vooraf reserveren, dit kan bij de VVV in Ouddorp.

Vanaf 10 uur kun je een rondleiding krijgen, knuffelen met koeien of kalfjes en jersey-iis proeven. Ook is er een presentatie over de biologische melkveehouderij, het melken en de jersey koeien. Je krijgt een rondleiding over het terrein met een lekker ijsje na afloop.

In je element

Op dinsdag 13 augustus kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga.

Tussen 10.00 en 11.00 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats aan de Hofdijksweg 8 in Ouddorp. Meedoen kost € 12,50 per persoon en vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Huifkarexcursie Slikken van Flakkee

Op dinsdag 13 augustus kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Rondleiding bunkerroute

De stichting WO2GO organiseert voor woensdag 14 augustus een rondleiding over de bunkerroute op de Punt bij Ouddorp. Bezoekers krijgen een rondleiding langs de diverse bunkers, waarbij er onder meer verteld wordt over de historie van het complex. Tevens is er de mogelijkheid om een bunker van binnen te bekijken, iets wat normaal gesproken niet mogelijk is.

Deelnemen kan al voor € 3,50 per volwassenen en € 2,50 voor een kind van 7 tot en met 12 jaar. Kinderen tot en met 6 jaar mogen gratis mee. Vooraf aanmelden is verplicht, dit kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of door te bellen met 0187-681789.

Stopmotion video maken

Wat is een Stopmotion? Een stopmotion is een filmpje dat bestaat uit verschillende soorten foto’s, waarmee je heel snel een leuke animatie kunt maken. Dit kun je doen met de gratis app iMotion op je iPad of smartphone. Er zijn heel veel creatieve mogelijkheden en het zijn leuke filmpjes voor op de website van bijvoorbeeld je school. Zo kun je van klei, papier, letters of door zelf in beeld te gaan een filmpje maken! Tijdens de workshop bedenk je met Fotograaf Else Loof in een groepje een idee. Vervolgens ga je het uitvoeren. Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 14 augustus 2019 | tijd 10.00 tot 12.00 uur | toegang €5,-

Fotohunt voor kinderen

Wie maakt de beste, mooiste, gaafste foto’s? De Fotohunt is een spannende strijd om de beste foto’s. De workshop wordt verzorgd door fotograaf Else de Loof. Je gaat in een team op een leuke manier met elkaar proberen de meest creatieve foto’s te maken binnen een bepaalde tijd. Kortom, veel actie, spanning en een goede samenwerking komen aan bod tijdens deze jacht naar de mooiste foto’s! Deze workshop is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.

Bibliotheek Middelharnis | woensdag 14 augustus 2019 | tijd 13.30 – 15.30 uur | toegang €5,-

Workshop natuurfotografie

Ga op fotografie excursie met Jan Baks. Dit kan op woensdag 14 augustus van 8.30 tot 12.00 uur. Natuurfotografie is waar Jan Baks echt heel goed in is. Ga met hem op zoek naar een mooie verkleuring van zeekraal op de Slikken van Flakkee. Meedoen kost € 35,- per persoon. Voor aanmelden en meer informatie kun je terecht op www.janbaks.nl.

Zomermarkt Goedereede

Op woensdag 14 augustus is er een leuke zomermarkt in Goedereede. Van 10.00 tot 17.00 uur kun je langs bij verschillende kraampjes op de markt van Goedereede. De toegang is volledig gratis.

Natuurexcursie

Op woensdag 14 augustus kun je mee met de natuurexcursie ‘landaanwinning op de kwade hoek’. Om 19.30 uur start deze excursie vanaf de parkeerplaats aan de Oostdijkseweg 105 in Goedereede. Deelname bedraagt € 3,- voor een volwassene. Kinderen mogen mee voor de helft. Vooraf aanmelden is verplicht, dit kan telefonisch via 0187-68 17 89.

In je element

Op woensdag 14 augustus kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga. Tussen 19.30 en 20.30 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats op het strand Flaauwe Werk in Ouddorp. Er is een vrije inloop, verzamelen bij de trap van het strandpaviljoen. Het gaat alleen door bij droog weer. Meedoen kost € 8,50 per persoon. Meer informatie krijg je door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Workshop natuurfotografie

Op donderdag 15 augustus geeft Jan Baks een workshop natuurfotografie. Deze dag ga je van 8.30 tot 12.00 uur met hem op pad. Vanaf de haven in Ouddorp vaar je naar Hompelvoet in de Grevelingen. Daar ga je vogels, zeehonden en de herfstschroeforchidee fotograferen. Deelname kost € 50,- per persoon. Aanmelden kan via www.janbaks.nl.

Hardlopen in Ouddorp

Op donderdag 15 augustus is het tijd voor de jaarlijkse kwartmarathon van Ouddorp. Doe mee aan de 5 of 10,55 kilometer run. De start is in het centrum van Ouddorp. Onderweg zijn verschillende punten met muziek. Meer informatie is te krijgen door te mailen naar [email protected].

Stadswandeling Goedereede

Ga op donderdag 15 augustus op stadswandeling door Goedereede met prachtige achtergrondmuziek van de beiaard van de Toren van Goedereede. Onder leiding van een gids wandel je langs prachtige gevels en delen van de oude stadsmuren. Je hoort verhalen over de ‘vrouwen die pek gooiden’, de enige Nederlandse paus en je stopt op diverse mooie ‘beiaard-luisterplaatsen’. Tussen 11.00 en 12.00 uur wordt de beiaard van de Goereese Toren bespeeld door stadsbeiaardier Jan Bezuijen.

Deelname aan de stadswandeling kost € 7,50 per persoon, dit is inclusief een glaasje Goereese Port bij hotel de Gouden Leeuw. Een glaasje fris, thee of koffie kan natuurlijk ook. Reserveren kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of door te bellen met 0187-681789. Let op, aanmelden kan tot en met woensdag 14 augustus.

Activiteitendag Zuiderdiep

Op donderdag 15 augustus wordt zwembad ’t Zuiderdiep in Stellendam omgebouwd tot locatie vol activiteiten. Van 12.00 tot 17.00 uur zijn er verschillende hindernisbanen en speelmaterialen in het binnen- en buitenbad. De entree bedraagt deze dag € 6,- per persoon. Meer info is te vinden op www.zuiderdiep.nl.

Huifkarexcursie Slikken van Flakkee

Op donderdag 15 augustus kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

Zomerbingo

Op donderdag 15 augustus is er een zomerbingo bij camping Toppershoedje. De zaal opent om 20.00 uur, de bingo start ongeveer een half uurtje later. Een enkel boekje € 6,- per stuk, een boekje van drie kost € 15,-.

Lichtjesfietstoer

Op vrijdag 16 augustus gaat er om 21.30 uur een lichtjesfietstoer door Ouddorp. Aan de bewoners van Ouddorp is gevraagd om hun huis en tuin te versieren als deze aan de route ligt. Het wordt in ieder geval een prachtige route. Deelname kost € 2,50 per persoon, dit is inclusief iets lekkers voor onderweg. De opbrengst van de tocht gaat naar Speeltuin de Flipjes.
De route start bij het VVV Inspiratiepunt aan de Bosweg. Daar krijg je ook de routekaart. Deze is vooraf niet verkrijgbaar.

Vuurwerk- en lasershow

Op zaterdag 17 augustus is er van 22.30 tot 23.00 uur een toffe lasershow op het strand van Ouddorp. Het is een fantastische lichtshow die ondersteund wordt met muziek. Als je het echt goed wilt zien kun je het beste het strand op gaan bij het Oosterduinpad.

Workshop natuurfotografie

Op zaterdag 17 augustus geeft Jan Baks een workshop natuurfotografie. Deze dag ga je van 8.30 tot 12.00 uur met hem op pad. Vanaf de haven in Ouddorp vaar je naar Hompelvoet in de Grevelingen. Daar ga je vogels, zeehonden en de herfstschroeforchidee fotograferen. Deelname kost € 50,- per persoon. Aanmelden kan via www.janbaks.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen