Meerdere straaljagers boven Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Defence-Imagery

Woensdagmiddag 7 augustus werd Goeree-Overflakkee even opgeschrikt door een hels kabaal in de lucht. Er kwamen drie straaljagers en een helikopter over vliegen.

Door Sam Fish

De herrie in de lucht was niet zomaar. Er worden namelijk opnames gemaakt voor een nieuwe serie. Dat meldt 112 Goeree-Overflakkee in hun WhatsApp-groep. Ook dinsdagmiddag vloog er een straaljager over, of deze ook bij de opnames hoort is niet bekend. Het is ook niet bekend of er nog meer vluchten over het eiland zullen plaats vinden.

Update 8-8-2019 8.27 uur

De gemeente heeft inmiddels bevestigd dat er ook vandaag, donderdag 8 augustus, straaljagers over het eiland zullen vliegen voor opnames. Schrik dus niet als er weer veel herrie is. Er is niets aan de hand.

Er is geen tijd afgegeven voor de vliegtuigen, we weten dus niet hoe laat ze over zullen vliegen.

Serie

Het gaat om opnames voor de Nederlandse dramaserie Hoogvliegers. In de serie wordt het verhaal vertel van drie vliegeniers leerlingen. Zij worden op de voet gevolgd door de jarenlange en vooral loodzware vliegeniersopleiding van de Luchtmacht. Deze opleiding loopt tot aan een gevaarlijke missie in Afghanistan.

De serie wordt nu nog opgenomen en zal eind 2019/begin 2020 uitgezonden worden op NPO1. Meer details zullen tegen die tijd wel volgen. Wie weet kunnen we dan het eiland van bovenaf bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen