70 jaar Streekmuseum in 70 voorwerpen

Foto: PR Streekmuseum Sommelsdijk

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee bestaat dit jaar 70 jaar en de meest unieke voorwerpen uit onze eilandgeschiedenis zijn bij elkaar gebracht in een expositie.

Het is in 2019 70 jaar geleden dat het initiatief werd genomen tot oprichting van de Vereniging Streekmuseum Goeree-Overflakkee. Het duurde tot 1956 voor dat het museum een vaste plek kreeg in de Kerkstraat van Sommelsdijk.

Expositie

Tot 1 november is er in het museum een expositie van 70 bijzondere voorwerpen. Deze voorwerpen zijn zorgvuldig geselecteerd door de gemeentearchivaris Jan Both. Ze zijn dan ook uitgelicht met een korte beschrijving. Zij tonen de rijke en gevarieerde collectie van het museum. Van een mussenklem tot meekrapvoorwerpen. Van een brandmerk tot aan de wandelstok van de laatste rabbi van Goeree-Overflakkee die net voor zijn deportatie zijn stok aan een mede eilandbewoner gaf met de woorden: “Die heb ik straks niet meer nodig”…

Alle voorwerpen bij elkaar vertellen het verhaal van het eiland. Het museum is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur.

Reacties