Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Pixabay; Peggychoucair

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons. Deze week is het iets minder, maar wel de moeite waard!

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Peuterochtenden in de bibliotheek

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert peuterochtenden voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en hun ouders/verzorgers. Bij de verschillende bibliotheken op het eiland kun je terecht. De eerst volgende peuterochtenden vinden plaats op dinsdag 2 juli in Middelharnis, woensdag 3 juli in Ouddorp en op donderdag 4 juli in Oude-Tonge van 09.30 uur tot 11.00 uur.

Een kwartiertje voorlezen per dag vergroot de woordenschat tot wel duizend woorden per jaar! Zo legt u een stevige basis voor de toekomstige schoolcarrière van uw kind. Voorlezen is dus niet alleen leuk, maar ook heel zinvol. Tijdens de komende peuterochtenden wordt er voorgelezen uit het prentenboek “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft ” van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch.

Open dag bio-boerderij

Op dinsdag 2 juli opent de bio-boerderii van de familie Breen aan de Oude Westerloosedijk 10 in Goedereede haar deuren. Vanaf 10 uur kun je een rondleiding krijgen, knuffelen met koeien of kalfjes en jersey-iis proeven. Ook is er een presentatie over de biologische melkveehouderij, het melken en de jersey koeien. Je krijgt een rondleiding over het terrein met een lekker ijsje na afloop.

Deelname is vanaf 5 jaar en de entree bedraagt € 9,50 per persoon, dit is incluesief een drankje en ijsje. Graag vooraf reserveren, dit kan bij de VVV in Ouddorp.

In je element

Op dinsdag 2 juli kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga. Tussen 10.00 en 11.00 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats aan de Hofdijksweg 8 in Ouddorp. Meedoen kost € 12,50 per persoon en vooraf aanmelden is verplicht. Dat kan door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Poeptocht

Ga woensdag 3 juli op ‘poeptocht’ tijdens de IVN jeugdexcursie in de drinkwaterleiding van Evides. De excursie start om 14.00 uur vanaf het einde van de Hondsweg in Goedereede. Rond 16.00 uur is iedereen weer terug. Deelname kost € 1,50 per persoon, dit is te betalen op locatie. Graag vooraf aanmelden, dit kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of bel met 0187-68 17 89.

Struinen door de duinen

Op woensdag 3 juli kun je in Goedereede struinen door de duinen op de kwade hoek tijdens de IVN Natuurexcursie. Deze start om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats Kwade Hoek, Oostdijkseweg 105 in Goedereede. Rond 21.00 uur is iedereen daar weer terug. Meedoen kan al voor € 1,50 per kind en € 3,- per volwassene. Aanmelden is verplicht. Dit kan bij het VVV Inspiratieweg in Ouddorp of door te bellen met 0187-68 17 89.

In je element

Op woensdag 3 juli kun je helemaal tot jezelf komen tijdens de ‘In je element’-zomerlessen Qi Gong/Tai-Chi & Elements of Yoga. Tussen 19.30 en 20.30 uur even lekker relaxen. De lessen vinden plaats op het strand Flaauwe Werk in Ouddorp. Er is een vrije inloop, verzamelen bij de trap van het strandpaviljoen. Het gaat alleen door bij droog weer. Meedoen kost € 8,50 per persoon. Meer informatie krijg je door een WhatsApp te sturen naar 06 82 68 08 27 of door een e-mail te sturen naar [email protected].

Strandvijfdaagse

Op donderdag 4 juli komt de strandvijfdaagse langs Goeree-Overflakkee. De strandvijfdaagse is een wandel- en kampeertocht langs de stranden en Deltawerken van Zuid-Holland en Zeeland. Vandaag komen de wandelaars langs de stranden van Renesse, Ouddorp en Stellendam. Publiek om de wandelaars aan te moedigen is van harte welkom. Meer informatie over de tocht en de tijden is te vinden op www.strandvijfdaagse.nl.

Huifkartocht over de Slikken van Flakkee

Op donderdag 4 juli kun je van 19.30 tot 22.00 uur mee met een huifkarexcursie over de Slikken van Flakkee. Samen met een ervaren gids stap je op een stoere huifkar die je meevoert door het afgesloten deel van de Slikken. Ga op zoek naar reeën, heckrunderen en Fjordenpaarden. Door de savanne-achtige vlakte is de kans dat je ze spot vrij groot. Vergeet je verrekijker en/of fotocamera niet, zeker wanneer de kar stil staat is dit van toegevoegde waarde.

De excursie vertrekt vanaf het parkeerterrein Midden-Slikken, aan het begin van de Bieningenweg bij Melissant. De kosten om mee te gaan is € 7,50 voor volwassenen en € 6,- per kind (tot en met 12 jaar). Reserveren is verplicht, dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/grevelingen of aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

24-uurs voetbaltoernooi

Op zaterdag 6 juli is er bij voetbalvereniging West Flakkeese Boys in Ouddorp een 24-uurs voetbaltoernooi met daarbij een grote markt, open podium en groot terras. De markt is er van 8.30 tot 16.00 uur. Aansluitend is er van 18.30 tot 22.00 uur een eindfeest.

Jaarmarkt

Op zaterdag 6 juli is er van 9.30 tot 15.00 uur bij Kringloopwinkel ’t Lôôsje weer de jaarlijkse markt van de Gereformeerde Gemeente. De kringloopwinkel bevindt zich aan de Spuikolk 6 in Dirksland. De toegang is gratis.

Triathlon Herkingen

Op zaterdag 6 april is alweer de derde triathlon in Herkingen. In de karakteristieke haven van Herkingen kan er gekozen worden voor 1/8ste en 1/4e afstand. Kijk voor meer informatie over de route, de tijden, de afstanden en het aanmelden op www.triathlongo.nl.

Wielerronde van Menheerse

Op zaterdag 6 juli is het tijd voor alweer de zesde editie van de Wielerronde in Middelharnis. De toegang voor het publiek is gratis.

Van 10.00 tot 17.00 uur aan het Beneden Zandpad in Middelharnis gaan er verschillende ronden van start. Zo start om 10.00 uur de Rabobank Dikkebanden Race voor kinderen. Om 11.00 uur start de funklasse voor lokale wielrenhelden zonder licentie. Vanaf 12.30 uur starten de sportklasse en de amateurs. En om 16.15 uur is het de beurt aan de OudProfs in koppelkoers met prominent.

Oeltgendag

De jaarlijkse Oeltgendag valt dit jaar op zaterdag 6 juli. Van 10.00 tot 17.00 uur een grote braderie in het centrum van Ooltgensplaat. Zo’n 200 kramen, een kermis en nog veel meer!

Poëziewind

Op zaterdag 6 juli belanden de Reizende Dichters in de Galier Yvette Jansen in Stad aan ’t Haringvliet. Van 14.00 tot 16.00 uur zullen ze de mooiste gedichten voorlezen. De toegang is gratis, de deuren openen om 13.30 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen