Fantastisch weekend voor Kika Goeree-Overflakkee

Foto: PR Kika Goeree-Overflakkee

Het was weer een druk weekend voor Kika Goeree-Overflakkee. Veel evenementen op het eiland waar het team bij aanwezig was en dan de zondag afsluiten met een heuse Run for Kika in Rotterdam.

Door Sam Fish

De zaterdag begon voor Kika in Den Bommel bij de Loods van Gevezet Transport. Daar was het jaarlijkse moment voor verenigingen om de verzamelde kroonkurken weer in te leveren. Om het spannend te maken voor de deelnemende verenigingen zit er ook een winactie aan vast.

“Het was weer een leuke ochtend en er is weer een berg kroonkurken ingeleverd,” laat Kika-Kees enthousiast weten. De Flakkeese ambassadeur van Kika maakte op de Facebookpagina de uitslag bekend. “Met 20 kilo doppen en 500 leden gaat de winst naar de Ruiterstee in Ouddorp, ze hebben namelijk 25 kilo doppen per lid verzameld.” De tweede plek was voor Belangenvereniging Langstraat met 369 kilo en 49 leden (8 kilo per lid). En de derde prijs ging naar SVS65 uit Spijk, zij haalden met 125 leden 910 kilo doppen op. De winnende verenigingen ontvangen een geldprijs, gesponsord door lokale bedrijven.

Voor Kika leveren de ingeleverde doppen weer geld op. Die worden namelijk opgehaald door Klein Recycling uit Klaaswaal en per kilo wordt er een bedrag overgemaakt naar de stichting.

Trekkertrek

In Dirksland was zaterdag 18 april ook de Trekkertrek, een gezellig familie evenement in Dirksland en natuurlijk stond er ook een standje klaar voor Kika. “Mijn Kikasmurfen Conny en Gerda hebben na een welverdiende maaltijd de buit opgeteld en ik kan je vertellen dat we in Dirksland vandaag € 272,70 hebben opgehaald voor het onderzoek naar kanker bij kinderen,” laat Kees weten. “Iedereen bedankt die iets heeft gedoneerd. Met dit geld kunnen we werken aan een betere toekomst voor zieke kinderen.”

Dinerbingo

De zaterdag werd ’s avonds afgesloten met een dinerbingo bij eetcafé Westduin in Ouddorp. “Ik ben iedereen zo dankbaar, het was een superavond,” zegt Kees trots. “Het was een geslaagde avond voor Kika en alle deelnemers. En wat hebben we weer een prachtig bedrag in ontvangst mogen nemen.” In totaal leverde de bingo ruim duizend euro op voor de stichting.

Run for Kika Rotterdam

Kika Goeree-Overflakkee zet zich natuurlijk altijd in op het eiland, maar het team is niet bang om het water over te gaan. “De toppers van Team Kika Goeree-Overflakkee hebben het weer geflikt!,” schrijft Kees trots op zijn Facebookpagina. Hij was met zijn smurfen, zoals hij de Kika-vrijwilligers noemt, naar de Run for Kika in Rotterdam. “Het team heeft € 2200,- bij elkaar gelopen. Dat wordt opgeteld bij het totaal bedrag van de KikaRun in Rotterdam.” Dat totaalbedrag kwam uit op ruim 211.000 euro.

Bedankt

Dat Kees iedereen dankbaar is blijkt wel uit zijn uitingen op Facebook. “Ik wil de teamleden, sponsoren, vrijwilligers, donateurs en iedereen die een steentje heeft bijgedragen, op welke manier dan ook, enorm bedanken,” zegt hij geëmotioneerd. “Ik vind het geweldig om te zien dat mensen zich steeds weer inzetten voor dit doel. Elk jaar sterven er nog kinderen aan die vreselijke ziekte en met deze bijdragen zijn we weer een stapje dichter bij genezing. Iedereen bedankt namens Kika en de kinderen voor wie we het doen.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen