Deze week op Goeree-Overflakkee

Foto: Google Maps Streetview

Er is elke week een hoop te doen op Goeree-Overflakkee en zo ook weer deze week. Leuke activiteiten voor jong en oud op een rijtje gezet door ons.

De volledige agenda wordt continue ge-update, dus houd ook die pagina in de gaten op onze website. Dan weet je zeker dat je niets mist. Mis je een activiteit of evenement in onze agenda? Mail deze dan naar [email protected], dan zorgen wij dat hij erin komt te staan!

Kaartmiddag
De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 6 mei een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00 inclusief koffie of thee.

Fietstocht
Woensdag 8 mei is het weer tijd voor de fietstocht van de 55+ club. Om 14.00 uur wordt gestart bij de Dorpstienden in Ouddorp. Ria Akerhoek heeft een mooie route uitgestippeld, maar waar naartoe blijft nog even een verrassing. Scootmobielen kunnen ook deelnemen.

Onderweg wordt gestopt voor koffie of thee met iets lekkers. Mee doen kan al voor € 6,- per persoon, dit is inclusief een kopje koffie met wat lekkers. Bij slecht weer is er een spelletjesmiddag in de Dorpstienden. Graag van tevoren aanmelden, dit kan bij Joke van Dam 0187 682319. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting ZIJN e-mail: c.vermeulen @zijngo.nl tel. 0187 483366.

Bingomiddag
De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 8 mei een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

Breicafé
Woensdagavond 8 mei is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 uur tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar [email protected]. Gezelligheid maak je met elkaar! De inspiratie krijg je van elkaar!

Cursus Klik & Tik
Iets kopen, informatie krijgen, een vakantie boeken of bankzaken regelen? Het gaat steeds vaker alleen nog maar via het internet. Omdat niet iedereen daar handig mee is, organiseert Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta regelmatig cursussen voor de laptop en tablet. Woensdag 8 mei start een nieuwe cursus Klik & Tik laptop in Bibliotheek Middelharnis.

Klik & Tik is een digitaal oefenprogramma. Je leert bijvoorbeeld zoeken met een zoekmachine, digitale formulieren invullen, e-mailen en programma’s downloaden. De cursus bestaat uit drie onderdelen, die je achter elkaar volgt. Tijdens het deel ‘De basis’ leer je de allereerste beginselen, zoals de computer aanzetten, typen en e-mailen. Met het deel ‘Het internet op’ ontdek je de mogelijkheden van het internet. Denk aan zoekmachines, websites bekijken, formulieren invullen en downloaden. Het laatste deel heet ‘Samen op het web’. In een veilige, afgeschermde omgeving leer je werken met sociale media, zoals Facebook. Durf jij de uitdaging aan?

Bibliotheek Middelharnis | start woensdag 8 mei | 09.30 uur | 8 lessen | € 15,- voor het werkboek

Rondleiding over de visafslag
Op donderdag 9 mei kun je tussen 7.30 en 10.30 uur mee met een rondleiding over de visafslag en de haven van Stellendam. Er wordt gestart met een rustig kopje koffie waarbij je kunt uitkijken over de bedrijvigheid op het terrein, met daarna de start van de rondleiding over de visafslag. Hier kun je ook echt in aanraking komen met de vis.

Na de rondleiding zal er een bezoek worden gebracht aan een toeleveringsbedrijf voor de visserijsector. En achteraf krijgt u een kleine versnapering. Deelname is vanaf 10 jaar en kost € 10,- per persoon. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het VVV Inspiratiepunt aan de Bosweg in Ouddorp, of bel met 0187-681789.

Breicafé
Op donderdag 9 mei is er Breicafé van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum aan de Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50 inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Aanschuifkoor
Veel mensen weten het: zingen maakt blij. Samen zingen maakt zelfs nog veel blijer! Zing je donderdag 9 mei mee? Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Hier en daar een valse noot is zelfs geen enkel probleem. Het elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben in het zingen is veel belangrijker!

Het Diekhuus Middelharnis | donderdag 9 mei | tijd 14.00 tot 15.30 uur | toegang gratis

Thema avond geheugenbibliotheek
Maandelijks is er in Bibliotheek Middelharnis het spreekuur Ketenzorg Dementie. Bij dit spreekuur kun je bij de Casemanagers terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Daarnaast wordt op donderdagavond 9 mei een thema-avond georganiseerd, ook in het kader van de Geheugenbibliotheek. De Geheugenbibliotheek is een verzameling boeken, hulpmiddelen en activiteiten voor mensen met dementie (en hun mantelzorgers en verdere belangstellenden).

Na een introductie op de geheugenbibliotheek en een inleiding op de film, wordt de film naar het boek “Een onvergetelijke reis” van M. Zadoorian vertoond.

De film vertelt het verhaal van John en Ella. Zij zijn al zestig jaar getrouwd. Ze besluiten om nog één keer samen op reis te gaan in hun camper The Leisure Seeker. Ook al heeft John alzheimer en heeft Ella besloten om niet langer tegen kanker te vechten. Omdat John niet meer bij machte is om de weg te vinden en beslissingen te nemen, is Ella degene die voor hen beiden de ‘hoofdzaken’ op zich neemt. En als Ella’s lichaam het laat afweten, is John degene die hen staande houdt. Samen vormen ze een bijzonder en liefdevol stel, dat niet bang is om voor de laatste keer het avontuur aan te gaan.Het wordt een reis die tot het einde vol verrassingen, liefde, verdriet en humor zit.

Bibliotheek Oude-Tonge | donderdag 9 mei | 19.30 tot 22.00 uur | toegang € 2,50

Chinese maaltijd
Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Ooltgensplaat nodigt de 55-plussers uit om op vrijdag 10 mei mee te doen met een heerlijke Chinese maaltijd. Vanaf 17.00 uur bent u welkom in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten € 13,00 voor de maaltijd en € 1,00 voor de verloting (3 lootjes). Aanmelden bij Ati Verwoerd 06 40 70 11 81, vóór vrijdag 3 mei.

Fancy Fair en Molendag
De Scouting van Goedereede houdt op zaterdag 11 mei een Fancy Fair. Dit is tevens Nationale Molendag. De markt is van 9.00 tot 15.00 uur te vinden aan de Dorpsweg 35 in Ouddorp. Op deze locatie vind je ook Molen de Zwaan. Deze is de gehele dag toegankelijk voor publiek. De molenaar is aanwezig om rondleidingen te geven.

Natuurexcursie
Breng op zaterdag 11 mei een bezoekje aan de Zuidkreek, een zij arm van De Vliegers, in Middelharnis. De toegang is gratis en de excursie start om 10.00 uur vanaf de Potterweg en zal ongeveer twee uur duren. Graag vooraf aanmelden bij Anne Marije Elema via 06 30 78 09 60 of stuur een e-mail naar [email protected].

Braderie
In Den Bommel is er op zaterdag 11 mei een leuke braderie. Met ruim honderd kraampjes, veel muziek en kermis is er voor iedereen wel wat leuks te doen in het dorp. De braderie start om 10.00 uur en zal duren tot ongeveer 17.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen