Lezing over mantelzorg bij De Boei in Ouddorp

Foto: Google Maps Streetview

Als u te horen krijgt dat u kanker heeft is dat ingrijpend. Kanker en de gevolgen van de behandeling kunnen veel invloed hebben op uw leven en op dat van uw naasten. Ieder mens reageert op zijn eigen manier op een schokkende gebeurtenis. Lichamelijk maar zeker ook emotioneel krijgt u heel wat te verwerken.

Je leven raast voorbij, het lijkt alsof je in een karretje van een achtbaan wordt gezet en je niet meer kunt uitstappen. Je kunt niet anders dan meegaan in onderzoeken, chemo, bestraling of een operatie. Dan plots stopt het karretje even en springt er iemand op om te controleren of je nog veilig zit en die zegt; doe nog maar een rondje, het komt goed. En springt er dan weer van af. Die persoon is er wel even geweest.

De gastvrouwen van inloophuis de Boei zijn diegenen die af en toe in het karretje springen en er weer vanaf. Zij begrijpen u, zijn getraind en uw privacy is bij hen gewaarborgd. U kunt met uw verhaal bij hen terecht. Ook als u een naaste bent of als nabestaande, u treft er lotgenoten. U kunt even weer de persoon zijn die u bent, in een huiselijke en warme omgeving genieten van een kopje koffie, thee en een versnapering.

Bijeenkomst
Inloophuis de Boei opent om 10.00 uur haar deuren en rond 13.00 uur geeft Carla Vermeulen van de stichting ZIJN een lezing over mantelzorg. Naast ziek zijn en beter willen worden zijn er ook consequenties op praktisch vlak. Zo worden er vragen behandeld over onder meer ondersteuning van de mantelzorger of kinderopvang, de financiƫn, vervoer en huisvesting.

Mantelzorg is vaak een intensieve, emotionele en verantwoordelijke taak. Door de emotionele binding kan de mantelzorger zichzelf nog wel eens voorbijlopen. Met het risico dat je op den duur overbelast raakt en zelf ziek wordt. Het is daarom belangrijk dat je goed voor jezelf blijft zorgen en op tijd hulp inschakelt.

Blijft u de hele dag, dan is er gelegenheid om gezamenlijk uw zelf meegebrachte lunch te nuttigen. Is de afstand naar de Overkant op de Dijkstelweg 33 te Ouddorp een probleem of het reizen met het openbaar vervoer een obstakel voor u dan kunt u gebruik maken van de gratis chauffeursdienst. Deze is te bestellen door te bellen met 06 22111572 of via de mail [email protected]

Open dag
Bent u niet eerder in inloophuis de Boei geweest en wilt u een kijkje nemen, alvorens het inloophuis te bezoeken op de tweede en vierde dinsdag van de maand? Kom dan op zaterdag 11 mei naar de open dag van de Boei. Deze start om 10.30 uur en wordt rond 11.00 uur officieel geopend door wethouder Bruggeman. Er zullen deze dag diverse kramen zijn met veel informatie en een muzikale omlijsting van de Sing it! Sisters en Clementine Volker. De open dag duurt tot ongeveer 15.00 uur.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden