Eerste exemplaren catalogus Kunstveiling uitgereikt

Foto: PR Lions Club Goeree-Overflakkee

Op dinsdag 23 april werden de eerste twee exemplaren van de overzichtscatalogus voor de eerste Flakkeese kunstveiling overhandigd. Wethouder Daan Markwat en TBP Electronics directeur Ton Plooy mochten deze in ontvangst nemen.

De allereerste kunstveiling op Goeree-Overflakkee vindt op zaterdag 11 mei plaats in het gebouw van TBP en het bedrijf is daarmee een van de grootste hoofdsponsors van het evenement. “Het is mooi om onze maatschappelijke betrokkenheid met de sociale en culturele activiteiten tot uiting te laten komen,” zegt Plooy. “Toen de Lions mij vroegen bij te dragen aan de eilandelijke samenleving door ons auditorium beschikbaar te stellen heb ik direct ja gezegd.”

Namens de gemeente mocht wethouder Markwat de tweede catalogus in ontvangst nemen voor een symbolisch bedrag van € 5,- als bijdrage voor de veiling. Met die donatie drukt de gemeente haar steun uit voor de gemeenschap en het initiatief.

De netto-opbrengst van deze kunstveiling wordt gelijk verdeeld over twee goede doelen van de Lions Club Goeree-Overflakkee. Die goede doelen zijn Stichting Vakantie Woning Gehandicapten op het Noordzeepark in Ouddorp en de stichting Paul van Hessen Fonds, waaruit sociale en culturele activiteiten op het eiland financieel worden ondersteund.

De catalogus van de kunstveiling is voor iedereen te koop voor een bedrag van € 5,- per stuk. De 250 catalogi zijn genummerd en onder de verkochte nummers wordt tijdens de veiling op 11 mei aanstaande een gesigneerd olieverfschilderij van de bekende kunstenaar Hans Dolieslager uit Goedereede verloot.

Meer informatie over de kunstveiling is te vinden op de website.

Reacties